Res och upplev Sverige

Från 47 arrangörer som vill visa dig Sverige

Populära Sverigeresor med ReseMakar´n

Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Stockholm weekend
Stockholm, världens vackraste huvudstad? Följ med och vandra i Gamla stans vindlande gränder, Shoppa längs Drottninggatan, upplev Djurgården eller gå på teater. Stockholm har massor att erbjuda. Kom med och upplev restauranger, shopping och nöjen i väldsklass.
22 resor nästa avresa 8 december
Ullared
Billig shopping i massor på shopparnas Mekka! Vi åker till Ullared där tillfälle finns till  massor av fynd. Bussen åker från hemorten på morgonen och är i Ullared vid ca 10:00. Du kan lägga av dig fynd klockan 13:00--13:30 i bussen och efter att vi lastat bussen med gula påsar åker vi hem klockan 16:00. Vi har tre olika linjer att välja på som du hittar nedan under rubriken Avgångar & priser.  DU FÅR 25:- I RABATT OM DU BOKAR HÄR PÅ HEMSIDAN! RABATTEN DRAS AV I BOKNINGEN.
1 resa 4 december
Jokkmokks marknad med Ishotellet och Kiruna
Upplev den unika traditionen med Jokkmokks vintermarknad, som lockat besökare i över 400 år. Marknaden är så mycket mer än bara marknadsstånd - det är en helhetsupplevelse du inte får missa. Utforska spännande utställningar eller njut av aktiviteter som skoter-och hundspannsturer. De modiga träffas på den frusna Tavastisjön för renrace! Under resan besöker vi även Kiruna som präglas av stadsflytten. I Jukkasjärvi ser vi det sagolika Ishotellet och vi passar också på att avnjuta en läcker lunch i deras gäst kåta, samtidigt som vår samiska värd berättar underhållande skrönor och historier om samekulturen. Vi fortsätter resan längs den vackra Östersjökusten från Gävle mot Luleå. Följ med oss och upplev Sverige i förtrollande vinterskrud!
1 resa 29 januari 2024
Jul på Ronneby Brunn
Hoppa över alla julbestyren i år, kom med och fira en traditionell jul på Ronneby Brunn. Under julhelgen har vi ett trevligt program, god mat och avkoppling i härlig miljö. Ronneby Brunn var redan på 1700-talet en berömd kurort, hit åkte man för att dricka hälsobringande mineralvatten och för att ta stärkande promenader i den blekingska naturen. Idag kan man fortfarande ta promenader, men också bada bastu och bubbelpool eller varför inte simma i bassängen.
1 resa 23 december
Falkenbergsrevyn från E6
Efter en succéfylld jubileumsrevy är Falkenbergsrevyn tillbaka med en ny virvlande revy. Det blir en föreställning fylld av humor, satir och musik när man på ett lekfullt sätt skojar med vår samtid. Årets revy har fått namnet TVÄRDRAG vilket syftar på en tid med mycket blåsväder - både när det gäller ekonomi och kända personer & händelser som det snabbt blåser upp till storm kring. Sommarvädret har dessutom satt en extra krydda och vi bjuder som alltid på drag. Falkenbergsrevyn gör nu andra säsongen på sin nyrenoverade teater. Totalt sågs revyn senast av 27 000 besökare vilket var den publikmässigt nästbästa säsongen någonsin och gör Falkenberg till Sveriges största revy och den enda som sänds på SVT. Målet är att publiken ska ha riktigt roligt och över 250 skratt eller två garv i minuten räknas som en garant för det. Vi kommer till Falkenberg ca 13:30 och äter en lunch på SISI. 15:30 börjar föreställningen som varar i 2,5 timma inkl. paus. En kvart efter föreställningen startar hemresan. Vi stannar på Björkäng på hemvägen för rast och möjlighet att fika/äta.
1 resa 15 mars 2024
Falkenbergsrevyn från E20
Efter en succéfylld jubileumsrevy är Falkenbergsrevyn tillbaka med en ny virvlande revy. Det blir en föreställning fylld av humor, satir och musik när man på ett lekfullt sätt skojar med vår samtid. Årets revy har fått namnet TVÄRDRAG vilket syftar på en tid med mycket blåsväder - både när det gäller ekonomi och kända personer & händelser som det snabbt blåser upp till storm kring. Sommarvädret har dessutom satt en extra krydda och vi bjuder som alltid på drag. Falkenbergsrevyn gör nu andra säsongen på sin nyrenoverade teater. Totalt sågs revyn senast av 27 000 besökare vilket var den publikmässigt nästbästa säsongen någonsin och gör Falkenberg till Sveriges största revy och den enda som sänds på SVT. Målet är att publiken ska ha riktigt roligt och över 250 skratt eller två garv i minuten räknas som en garant för det. Vi kommer till Falkenberg ca 12:30 och äter en lunchbuffé på SISI som ligger vägg i vägg med teatern. 14:30 börjar föreställningen som varar i 2,5 timma inkl. paus. En kvart efter föreställningen startar hemresan och vi stannar på Björkäng för rast.
1 resa 4 februari 2024
Midsommar i Dalarna
Kan midsommar bli mer traditionellt än så här: Carl Larsson, sill, midsommarstång, dans, folkdräkter, Falu gruva, och dalahästar. Vi tror inte det! Följ med till Dalarna - ta på dig knätofsarna - och fira midsommar.     
1 resa 20 juni 2024
Mamma Mia! The Party på Tyrol - Stockholm weekend
Mamma Mia! The Party kommer hem där allt började – endast på Tyrol i Stockholm 2024. Efter världspremiären i Stockholm 2016 har Mamma Mia! The Party dragit fulla tavernor både i London och Göteborg. Över en miljon gäster senare kommer partyt till Tyrol igen.  Premiär 22 februari 2024. Musikalen MAMMA MIA! började faktiskt som ett experiment där en historia vävdes ihop med låttexter och dialog, både musikalen och den efterföljande filmen blev succé. Idén för ännu ett experiment började växa fram – kanske man skulle ha ett party i Mamma Mia-miljö? Den självklara platsen blev såklart ön Skopelos, där de flesta utomhusmiljöerna i Mamma Mia-filmen spelades in. När du kliver in genom de blå dörrarna har du magiskt förflyttas till den grekiska paradisön Skopelos och Nikos taverna. Här väntar en helkväll som inkluderar allt från välkomstouzo till en läcker fyrarätters medelhavsmeny, sång, dans, våghalsiga luftfärder, dansanta servitörer och självklart ABBAs låtar och en fest som aldrig verkar vilja ta slut. Oavsett vädret utanför så är det alltid en varm och vacker sommarkväll på Nikos taverna. Varje kväll är unik och ingen vet hur det ska sluta. Det beror helt enkelt på var ABBAs låtar tar oss! Redo att ha the time of your life? Kalos orisate!  Välkomna till årets party!
6 resor nästa avresa 8 mars 2024
Pernilla Wahlgrens Happy Ending - Den första avskedsturnén!
Pernilla Wahlgrens Happy Ending - Den första avskedsturnén! Allas vår allsångsledare och realitydrottning  Pernilla Wahlgren  och hennes oslagbara ensemble är tillbaka. Våren 2024 markerar en efterlängtad återkomst till scenen med nya föreställningen  "Pernilla Wahlgrens Happy Ending"  –  Den första avskedsturnén.  Ensemblen består då som alltid av kvartetten  Ola Forssmed ,  Hanna Hedlund ,  Måns Nathanaelson  och  Kim Sulocki ! En scenföreställning som spelar 100 minuter utan paus med sång, dans, sketcher och självklart lite naket.  Regissör till föreställningen är  Edward af Sillén  som även regisserade och var med och skrev Pernilla Wahlgren har Hybris.  Vi börjar med en middagsbuffé på Lorensbergsteatern och klockan 19:30 börjar föreställningen. En kvart efter avslutad föreställning åker vi hemåt igen. 
1 resa 20 april 2024
Den svenska sångboken på Lorensbergsteatern
Efter den makalösa succén med Thank you for the music så har Kalle Moraeus, Gunilla Backman och Johan Boding bestämt sig för att fördjupa samarbetet och ger sig ut på en ny gemensam turné. Denna gång så ska man hylla den svenska sångboken! Den svenska sångboken är inte bara en hyllning till alla de fantastiska artister och låtskrivare som vårt land har tagit fram, utan är också en resa genom vårt musikaliska arv och den enorma skatt av musik och sång som ligger bevarad där.  Förbered er för en kväll fylld av det bästa ur den svenska musikskatten. Publiken kommer få uppleva fantastiska tolkningar av bla Bellman, Evert Taube, Lasse Berghagen, Cornelis Vreeswijk, Ted Gärdestad, Britt Lindeborg, Ulf Lundell till modernare artister och låtskrivare som Mando Diao, Lisa Ekdahl, Eva Dahlgren, Laleh, Håkan Hellström, Veronica Maggio mfl. Trion kommer backas upp av Mikael ”Nord” Andersson som både sjunger och är gitarrist i showen, denna hyllningsshow som för övrigt innehåller några av de absolut bästa musiker vi har i det här landet, allt under ledning av kapellmästare Johan Granström. Varmt välkomna till en helkväll där vi utlovar mycket glädje, känslor och allsång! Vi kommer till Lorensbergsteatern vid 17:30 och börjar kvällen med en teaterbuffé på Lorensbar. Föreställningen börjar 19:30 och pågår i 2,5h inkl paus. En kvar efter avslutad föreställning åker vi hemåt igen.
1 resa 6 mars 2024
Anakronisterna på Intiman - Stockholm weekend
ANAKRONISTERNA Per Andersson, Claes Eriksson och "Uddevallasonen" Andreas T Olsson  bjuder på en föreställning du inte visste fanns. Stödda på definitionen av anakronism  - något som fanns förr och som fortfarande finns, men som inte borde finnas -  och definitionen av anakronist -  någon som tycker att det som fanns förr och fortfarande finns, men inte borde finnas borde finnas –  kommer dessa tre herrar att bjuda på ett nedslag i samtiden där formen av nedslagen är anakronistiska, det vill säga sång, sketch, monolog, de klassiska revybyggstenarna, medan det innehållsmässiga är rykande färskt och till och med så "up to date" att inget av det ännu hänt. Hur är detta möjligt, frågar sig vän av ordning. Det är inte möjligt, är svaret, med tillägget: Endast det omöjliga är intressant. URPREMIÄR 4 april 2024 på Intiman i Stockholm. Andreas T Olsso n från Uddevalla är skådespelare och dramatiker. Han upptäcktes på Teaterhögskolan av Marie-Louise och Gösta Ekman som tog honom till Dramaten, där han debuterade med den egenskrivna monologen  Sufflören. På Dramaten blev han fast anställd. Fast helst är han där det är roligt. Gjorde nyligen flermansmonologen  Kulturbärarna  på Oscarsteatern med Claes Eriksson som V.I.S. (Vän I Salongen).  Claes Eriksson  författare, kompositör och artist, som i den här produktionen gör sin första föreställning med andra än gruppen som han var med och bildade redan 1982 - Galenskaparna och After Shave. Den gruppen har genom åren roat Sverige i fler teater-, film- och TV-serier än några andra. Han har även skrivit en egen bok ”Alster” och regisserat opera, skrivit och framfört egna föreställningar, som  C Eriksson Solo, C Eriksson Max  och  Vardagsmat. Per Andersson  komiker, manusmakare och artist. Har nyligen synts på scen i sin enmansföreställning  Räkhäst   samt  Peter Pan går åt helvete. I somras spelade han  Två man om en änka  på Fredriksdalsteatern. I våras vann han ”LOL” där tio komiker låstes in ett rum åtta timmar och den som börjar skratta åker ut. Han har vart tomten i julkalendern, vart förband till Håkan Hellström på Ullevi och är en av medlemmarna i humorkollektivet Grotesco. Bland annat… OBS! Avgången den 26/4 är föreställningen på fredag, övriga är på lördagar. 
4 resor nästa avresa 5 april 2024
Hjalmar - Mot ljusare tider på Bruksteatern
”'Hjalmar - Mot ljusare tider" ska bli en hoppfull, glad och rolig föreställning. När omvärlden ser ut som den gör med allt elände vi dagligen drabbas av kommer revyn att kännas som en go och varm kram när vi som bäst behöver den. Om skrattet har en läkande effekt hoppas jag att alla som ser oss på Bruksteatern åker hem friska, starka och nöjda.” – Hjalmar I ensemblen finns också Peter Flack, Marie Kühler, Peter Kjellström, Amanda Flack, Stephan Berg, David Berg, Kjell Neander och Christer Linder. Vi lämnar våra hemorter på morgonen och stannar påvägen på Rasta Brändåsen för lunch på egen hand. Vid 15:00 beräknas vi vara på plats vid Bruksteatern och föreställningen börjar klockan 15:30. Föreställning pågår i 2,5h inkl. paus. En kvart efter avslutad föreställning åker vi hemåt igen och påvägen stannar vi för rast på egen hand på Brändåsen Rasta.
1 resa 15 mars 2024
Orup Bara på Draken Live i Göteborg
ORUP BARA PÅ  DRAKEN LIVE GÖTEBORG Vad är det egentligen för drivkrafter som gör att en artist vill blotta sig totalt och ställa sig helt ensam på scen, utan varken storslagen scenografi eller kompande musiker som backar upp. Är det en fascination av det outforskade, extrem exhibitionism eller rent av självplågeri? Ingen vet med säkerhet. Fast en sak är säker, det är exakt vad en av vår tids största popfenomen, Orup, tänker göra. Det vill säga att kasta sig ut i det okända mot en utgång som antingen blir succé eller en obetydlig fjärt i rymden. Så räkna med en närgången, personlig och avskalad föreställning med bara Orup – hans gitarrer, flygel och låtskatt, samt en och annan anekdot. Välkommen till Orup Bara. Blir bra så. Vi kommer till Göteborg vid 17:30 och börjar då med en 2-rätters middag på Marieholm. Lagom till att Draken öppnar klockan 19:00 kommer vi fram och föreställningen börjar vid 20:00. Föreställningen pågår ca 100 min, ingen paus. En kvart efter avslutad föreställning åker vi hemåt igen.  Åldersgräns: 18 år, 13 år i målsmans sällskap.  
1 resa 9 november 2024
Nötter på Fredriksdalsteatern
Nötter Sommaren 2024 bjuder vi in till skrattfest i briljant farstradition med den nyskrivna pjäsen ”NÖTTER”, författad av den rutinerade skådespelar- och komikerprofilen Adde Malmberg.  Nötter  utspelar sig på den strängt vegetariska och ekologiska kursgården Kruskagården som kämpar för sin överlevnad i en svår ekonomisk tid. Kursgården är minst sagt haltande och kunderna oförstående och – med rätta – krävande. Mitt i allt uppstår stora förvecklingar och ett ödesdigert missförstånd kring livsviktig information skapar total förvirring. Att det är kort om personal, en barsk VD och en tidigare utmattad hovmästare med i bilden, gör inte saken lättare för Kruskagårdens ägare. Nu hänger verksamhetens överlevad på en enda kund som arrangerar en prestigefylld konferens med prominenta gäster på temat ”framtidens mat”. Tempot är fartfyllt och händelseutvecklingen skrattframkallande i denna moderna fars med hög igenkänningsfaktor. Vi åker ner till Helsingborg och gör ett stopp på vägen med möjlighet till lunch och sedan checkar vi in på Scandic Helsingborg Nord. Därefter blir det guidning på Fredriksdal, middag och show. Showen pågår i 2,5h inkl. paus. På morgonen efter frukost åker vi hemåt igen. Vi stannar för möjlighet till lunch längs vägen.
1 resa 26 juli 2024
Stockholm weekend
Hyllade filmklassikern blir musikal! Vicky Nöjesproduktion har tillsammans med samproducenten 2Entertain, kunnat återsamla delar av teamet bakom Oscarsteaterns tidigare stora musikalsuccé  Så som i himmelen. Fredrik Kempe är tillbaka som kompositör och Edward af Sillén som manusförfattare, denna gång tillsammans med Daniel Réhn. Edward står också för regin, efter att närmast ha regisserat succén  Tootsie  som just nu spelas på Oscarsteatern. Även denna gång ser vi Johan von der Lancken (Vicky Nöjesproduktion) som producent, Lars Östbergh – scenografi, David Julio – mask- och perukdesign, Oscar Johansson – ljuddesign och för de musikaliska arrangemangen ansvarar Karl-Johan Ankarblom.  Det är över 30 år sedan Colin Nutleys film  Änglagård  med Helena Bergström, Rikard Wolff, Sven Wollter, Viveka Seldahl m.fl. tog sig in i våra hjärtan. När filmen hade biopremiär 1992, sågs den av 1,4 miljoner människor och på Guldbaggegalan tog den hem flest priser och vann bland annat i kategorierna Bästa film samt Bästa regi. Filmen var även Sveriges bidrag till Oscarsgalan i kategorin Bästa utländska film och är idag en självklar del av svensk filmhistoria. I år ger vi dig möjligheten att återuppleva filmklassikern när den får nytt liv som musikal på Oscarsteaterns scen. Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga ,  band.   I  Änglagård  återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared  –  i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen ,  som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen  Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen  Änglagård – tredje gången   gillt  från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg.  Höstens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång!  URPREMIÄR på Oscarsteatern den 10 september 2023.   
3 resor nästa avresa 8 december
Ullared vinterspecial inkl presentkort 100:-
Billig shopping i massor på shopparnas Mekka! Vi åker till Ullared där tillfälle finns till  massor av fynd. Bussen åker från hemorten på morgonen och är i Ullared vid ca 10:00. Du kan lägga av dig fynd klockan 13:00--13:30 i bussen och efter att vi lastat bussen med gula påsar åker vi hem klockan 16:00. Vi har tre olika linjer att välja på som du hittar nedan under rubriken Avgångar & priser.  DU FÅR 25:- I RABATT OM DU BOKAR HÄR PÅ HEMSIDAN! RABATTEN DRAS AV I BOKNINGEN.
23 resor nästa avresa 3 januari 2024
Joyride-The Musical
Joyride the Musical är en nyskriven feelgood-musikal med musik av legendariska popduon Roxette med världspremiär på Malmö Opera i september 2024. En oförglömlig bergochdalbana full av glädje, humor, storslagna nummer, upptempolåtar och powerballader. C’mon join the joyride! Duon Roxette, Marie Fredriksson och Per Gessle, har sålt över 80 miljoner album. Låtar som Listen To Your Heart, It Must Have Been Love och The Look har toppat listor världen över. Nu ligger de till grund för en musikal, där handlingen är baserad på den engelska succéförfattaren Jane Fallons relationskomedi Got You Back! Ikoniska musikvideor Med enastående sångare, dansare, episk scenografi och videoprojektioner, bygger den engelska stjärnregissören Guy Unsworth och scenografen David Woodhead upp en värld inspirerad av Roxettes ikoniska musikvideor och 90-talets modescen. För dem som var med på tiden det begav sig blir det en nostalgitripp med många referenser (och ”easter eggs” för de största fansen). För dem som upptäckt Roxette på senare år, eller aldrig hört deras låtar, blir musikalen den ultimata introduktionen till bandet som var 90-talets regerande mästare i glada upptempolåtar och smäktande powerballader. Triangeldrama Handlingen kretsar kring Stephanie, som jobbar som stylist och lever i London tillsammans med Joe och deras tonårsdotter Stella. En dag hittar hon en lapp i Joes ficka och börjar misstänka att han är otrogen. Hon tar kontakt med avsändaren, som visar sig heta Katie. Katie blir minst sagt förvånad när hon förstår att hennes pojkvän Joe inte alls har separerat, som han sagt, utan lever ett dubbelliv. De båda bedragna kvinnorna bestämmer sig för att lära Joe en läxa och ingår en hemlig pakt, för att göra hans liv till ett helvete. Men planen, som först verkade så bra, börjar snart gå dem ur händerna. Frågan är om det verkligen blir som de tänkt sig. Och när de väl har fått sin hämnd, vad ska de göra då?
2 resor nästa avresa 18 oktober 2024
En värld av Skifs - Björn Skifs på Rondo
Björn Skifs hyllade show har spelat för fulla hus i två säsonger på Hamburger Börs i Stockholm. Mottagandet har varit överväldigande. Nu flyttas succéshowen till Malmö hösten 2023 och fortsätter till Göteborg våren 2024. Han har stått på scen i över 60 år och är en av Sveriges mest folkkära artister. Till våren kommer Skifs tillsammans med sitt tiomannaband till Rondo, Göteborg. Showen är en musikalisk kavalkad fylld med nummer och minnen från en otrolig karriär.  Björn Skifs behöver egentligen inte någon närmare presentation. Rösten som startade det svenska musikundret och satte Sverige på den musikaliska världskartan har under årtionden förgyllt vår tillvaro med hits och mångsidig underhållning. En Värld av Skifs speglar delar av Björns fantastiska karriär och är en kavalkad av musik, hits, humor och minnen i en praktfull uppsättning skapad av Pernilla Skifs under musikalisk ledning av Hans Gardemar och ett tiomannaband bestående av några av Sveriges absolut bästa musiker. "Jag är så otroligt tacksam och glad över att intresset för min show varit så stort att vi nu kan ta den vidare till både Malmö och Göteborg. Både jag och bandet ser fram emot att få spela på dessa anrika showscener och framför allt att möta publiken där!” Björn Skifs, Artist På plats börjar vi med en 3-rätters meny. Showen pågår i 1 timma och 45 minuter utan paus. En kvart efter avslutad föreställning åker vi hemåt med vår buss. 
1 resa 13 april 2024
- Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top