Res och upplev Sverige

Från 47 arrangörer som vill visa dig Sverige

Populära Sverigeresor med EkmanResor

Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Luciakonsert i Uppsala Domkyrka
Andra advent firar vi med en magnifik Luciakonsert i Uppsala Domkyrka! Vi njuter av en trevlig jullunch på eleganta Villa Anna i Uppsala – här serveras ett klassiskt julbord lagat från grunden, restaurangen är unikt belägen mitt bland de historiska byggnaderna. Mätta och belåtna går vi sedan till Uppsala Domkyrka för en stämningsfull Luciakonsert. Medverkar gör Uppsala domkyrkans flickkör Collegium Cantorum. Efter ett magnifikt uppträdande återvänder vi till Stockholm dit vi beräknas anlända på kvällen.
1 resa 10 december
Advent i Kosta Boda
Välkommen att följa med oss lyxiga Kosta Boda Art Hotel, denna gång i advent! Upplev glasrikets charm och historia med oss.  Njut av hyttsill, Vilhelm Mobergs utvandrarna, spa och Kalmar läns museum på denna adventsresa till Kosta Boda Art Hotel.    
1 resa 17 december
Konstrunda i Västergötland i Påsk
Konstrunda i Västergötland till påsk! Läckö Slott, Varnhem och boende på vackra Knistad Herrgård mitt ute på den västgötska  landsbygden. Ett härligt påskfirande med konst och kultur samt utsökta middagar. Välkommen!
1 resa 29 mars 2024
Trandans 2 dagar
Trandans med naturguide Henrik Waldenström och övernattning på vackra Knistad Herrgård! I dagarna två får vi se mycket fåglar och spännande djurliv kombinerat med fantastiska berättelser, historier och kultur. Lördag 6/4 - söndag 7/4, 2024!
1 resa 6 april 2024
Trandans 1 dag
TRANDANSEN VID HORNBORGASJÖN med naturguide Henrik Waldenström! UPPPLEV DEN sägenomspunna tranan som är trogen sina urgamla sträckleder ända från korkeksskogarna i Spanien till Hornborgasjön i Västergötland. Här sker Sveriges största naturevent när tusentals tranor samlas och där många utför den spektakulära dansen. Vi lämnar Stockholm/Cityterminalen tidig morgon och längs vägen blir det ett stopp för fågel och ormspaning vid Närkes stolthet - fågelsjön Kvismaren. Vid Hornborgasjöns Naturum är det sen dags för inblick i sjöns fascinerande historia och här ser man ovanliga fåglar på närhåll. Men därefter kommer höjdpunkten på denna händelserika dag - TRANDANSEN. Väl hemma i Stockholm på kvällen är ni mätta både i magen och på upplevelser. Rätt datum är måndag 8/4, 2024!
1 resa 8 april 2024
Det vackra Bohuslän
Saltstänkta Bohuslän! Följ med oss och upptäck det intagande vackra landskapet Bohuslän! Härliga fiskelägen och en Lysekils-atmosfär som doftar Evert Taube. Det blir Uddevalla och Lysekil, Kosteröarna och Tanumshede. Vi kör söderöver mot Uddevalla och på vägen väntar ett besök med guidad visning av Husaby biskopskyrka med torn från 1100-talet. Vi bor på hotell Bohusgården i Uddevalla.  Nu väntar tre dagar med spännande utflykter. Vi tar färjan över Gullmarsfjorden, med sin bländande skärgård, mot Lysekil med Gamlestaden. Vi besöker det berömda hällristningsmuseet i Tanumshede.  På Tjörn besöker vi Pilane skulpturpark och det Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn. Dag fyra väntar den fantastiska skärgården! Vi gör en heldagstur vid Kosteröarna, där vi såklart kliver iland för guidad tur. Gemensamma middagar på kvällarna. Hemresan på den femte dagen går genom det fagra Dalsland längs den västra sidan av Vänern.I Karlstad äter vi lunch samt besöker Sandgrund. Vi är tillbaka i Stockholm under kvällen, förhoppningsvis med bagaget fullt av nya sköna upplevelser!
1 resa 20 maj 2024
Vättern runt
Följ med oss på en intressant resa runt Vätterns vackra miljöer! Vi besöker Vadstena där vi får höra om Heliga Birgittas liv, charmiga Hjo där vi ser utställningen om Estrid Ericsson grundare av Svenskt Tenn, får spännande visning av Ellen Keys vackra hem Strand och ett guidat besök på Vätterns pärla Visingsö. Vi bor på klassiska Stora hotellet i centrala Jönköping.
1 resa 3 juni 2024
Wermland Opera
En resa till Wermland Opera med högklassig opera, Giacomo Puccinis Tosca. En politisk thriller som utspelar sig under mindre än 24 timmar i 1800-talets Rom och pendlar mellan kärlek, åtrå, mord och politiska intriger. I Daniel Kramers regi blir den ett nutida triangeldrama. Vi bor på trevliga Stadshotellet i Karlstad, får en privat guidad visning i Lars Lerins Sandgrund och äter trevlig lunch i Herrgårdsmiljö.
1 resa 13 april 2024
- Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top