Res och upplev Sverige

Från 47 arrangörer som vill visa dig Sverige

Populära Sverigeresor med Högbergs Bussresor AB

Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Shoppingbuss till Ullared
Vem vill inte shoppa på Gekås i Ullared? Följ med oss till ”shoppingmeckat” utanför Falkenberg, lyxa till med en natt på Ullaredshotellet, frukostbuffé och massor av mingel och umgänge med vänner. Hotellet ligger bara några meter från köpcentret Gekås.   Hur du tar dig dit? Du åker förstås bekvämt i en fin turistbuss med gott om plats för dig och ditt sällskap. Vi lämnar Uppsala kl. 07:00 och åker via Enköping och Västerås ner till Ullared. Vi stannar för möjlighet att äta lunch och sträcka på benen. Vi är framme ca 15:00 och checkar in gemensamt på hotellet. Gekås är öppet till kl. 22:00 - bara att ge sig iväg med kundvagnen!   Efter en härlig frukostbuffé fortsätter shoppingen. Gekås öppnar kl 07:00, bussen kommer att vara öppen för att lasta in varor från kl 11:00 – 12:00. Hemresa kl 13:30. Vi stannar för möjlighet till middag och kunna sträcka på benen. Vi beräknar att vara tillbaka i Uppsala ca 21:00
2 resor nästa avresa 5 april 2024
Hjalmar - Mot ljusare tider
Den sega gubben från Viby är igång igen! HJALMAR HAR ORDET: Ujejuj!!! Häromdagen träffade jag en granne i Viby By som undrade om jag hade fått storhetsvansinne. ”Du är ju snart 77 år Hjalmar och nu har du fått för dej att spela revy – igen! Tror du att du är Stålmannen?” sa han. ”Nä”, svarade jag, ”jag tror jag är den jag är, nämligen en av Sveriges segaste revygubbar någonsin. I över 40 år har folk rest från hela Sverige och skrattat åt, och med, den här slitstarka bygdetönten från Närke. Så länge hängslena håller byxorna uppe och så länge man står på benen och låter käften glappa så finns det inget roligare än att få möta publiken i salongen. Så nu är det dags igen.   ”Mot ljusare tider” ska bli en hoppfull, glad och rolig föreställning. När omvärlden ser ut som den gör med allt elände vi dagligen drabbas av kommer revyn att kännas som en go och varm kram när vi som bäst behöver den. Om skrattet har en läkande effekt hoppas jag att alla som ser oss på Bruksteatern åker hem friska, starka och nöjda. Min fina och begåvade ensemble med Marie, Peter K, Amanda, Åsa, Stephan, David, Edvin och Christer, längtar efter att få träffa er: PUBLIKEN!!! Utan er är vi ingenting, men tillsammans går vi mot ljusare tider!!! VÄLKOMNA – VÄLKOMNA!!   HÄLSNINGAR FRÅN HJALMAR P.S. Flack har också hotat med att vara med men jag gör vad jag kan för att stoppa den amatören.
1 resa 16 december
Trettondagskonsert i Berwaldhallen
Klassisk underhållning Välkommen till Berwaldhallens traditionella trettondagskonsert, ett musikaliskt fyrverkeri med något för alla smaker. Stjärndirigenten Dalia Stasevska leder Sveriges Radios Symfoniorkester, Radiokören, sopranen Johanna Wallroth och barytonen Ola Eliasson i ett program som lyser upp vintermörkret. Skådespelaren Mattias Nordkvist , känd bland annat från tv-serien Vår tid är nu är kvällens konferencier.
1 resa 5 januari 2024
Jokkmokks Vintermarknad
En garanterat gnistrande vit resa! Att uppleva det speciella ljuset och känna den torra kylan samtidigt som man vandrar runt på Jokkmokks marknad är ett minne för livet. Europas största och äldsta vinterfest – Jokkmokks vintermarknad har i mer än 400 år samlat människor i början av februari varje år. Följ med på en rundresa i norr som går i samernas tecken, där vi upplever bl.a. Jokkmokks marknad, Kiruna, Icehotellet och Luleå. Välkommen på en oförglömlig vinterresa! Skriv ut programmet till Jokkmokks Vintermarknad
1 resa 31 januari 2024
Julbord på Gripsholms Värdshus
Med julmarknad i småstadsidyllen Mariefred Besök julmarknaden i småstadsidyllen Mariefred under första advent. Här kan du strosa i små gränder med charmiga 1700 och 1800-talshus. Rådhustorget kommer fyllas med utställare och marknadsknallar som visar upp bland annat hantverksprodukter och traditionella mathantverk. I den välbevarade stadskärnan finns många små butiker, restauranger och caféer som kommer hålla adventsöppet. Vi har ett par timmar till att besöka marknaden eller kanske ta en fika, innan vår julbordssittning börjar vid lunch på Värdshuset. Här upplever vi ett genuint och vällagat julbord i en historisk miljö med vacker utsikt över Mälaren och Gripsholms slott. Gripsholms Värdshus fick värdshusprivilegier år 1609 och sedan dess har dörrarna stått öppna på det herrgårdsliknande värdshuset.  
1 resa 3 december
Trädgårdsmässan
Trädgårdsmässan i Stockholm Välkommen till Nordens största trädgårdsmässa - den perfekta platsen för alla trädgårds-, växt- och odlingsentusiaster! Kom och inspireras, lär dig mer om odling och trädgård. Möt våra utställare och handla växter, lökar, knölar, fröer och mycket mer. Här har du möjlighet att skaffa allt för din trädgårdssäsong.
1 resa 22 mars 2024
Nora Julmarknad
Tre små gummor skulle gå en gång till marknaden uti Nora... Nora Julmarknad är en riktig klassiker som alltid är lika populär! Följ med oss till den lilla trästaden i Bergslagen och upplev äkta julstämning. Stadens centrum fylls av marknadsknallar, butikerna är julpyntade, den bländvita kyrkan bjuder på stämningsfulla konserter och glassen har juliga smaker. Julstämningen går inte att ta miste på! Även konsthantverkare och konstnärer i kulturkvarteret Bryggeriet bjuder in till julmys av högsta klass. Kvarteret Bryggeriet är ett industriområde från 1800-talet som varsamt renoverats. Här kan du besöka öppna ateljéer, konstutställningar och verkstäder. Vi avslutar dagen med ett serverat julbord på Bryggerikrogen, som ligger i samma kvarter.
1 resa 9 december
Vila i frid på Camping Strid
Iggesundsrevyn 2024 Att bo på sin egen camping har förlorat sin charm och Rolf Strid drömmer om lyxkryssningar i Medelhavet medan frugan Maud längtar efter en stilla tågluff genom Europa.  Camping Strids gäster, det röda och blå laget, återkommer varje år och har sina förväntningar och krav. Men så länge de betalar för sig får Rolf och Maud ändå vara tacksamma. Betalar för sig gör nämligen inte prästen Allan som bor på campingen efter en vattenskada i prästgården. Märkligt ändå när veckans kollekt går till ”bättre behövande”. Änkan Solveig äger den dyraste husbilen som någonsin parkerats på Camping Strid, hon ”frijoddlar” och anser att det aldrig är för tidigt på dygnet att servera en drink. Italienskan Fiona är kleptoman, kort och gift med den betydligt resligare Carl Fredrik von Anger - pedantisk kameleont som hatar att förlora. I händelsernas centrum finns även Rolfs son, geniförklarad sommarjobbare som fått sitt namn efter en Ålandskryssning. Och fritidspolitikern Örjan, ständigt återkommande med sin anonyma fru. Fast finns hon? Och vad har han i kikaren?   Det blir kanske inte så många dörrar att smälla i, däremot vägbommar som inte fungerar, en mobiltelefon som konstant försvinner, krocketmatchen från helvetet och en rosa flamingo som orsakar både bryderi och handgemäng. Dessutom - vad är det för en envis människa som hela tiden ringer på den borttappade telefonen? Och hur stor får en dopfunt vara innan den blir klassad som pool?   Medverkande skådespelare För fyra år sedan skrev Lennart Hämäläinen och Cia Olsson sin första fars, Conny Lagers lager, som blev en succé. I år är de tillbaka med nyskrivet material - Vila i frid på Camping Strid.   Lennart & Cia knyter åter igen till sig idel kända skådisar i ensemblen - Östen Eriksson , Ingela Söderlund , Jesper Nilsson och Alessandra Ingargiola. Två nya bekantskaper är Jörgen Åberg , rutinerad scenartist från Järvsö och Max Danielsson från Färila - ung, begåvad och med en stor skopa tajming.   Bussen lämnar Enköping och går via Uppsala och Tierp innan vi stannar för lunch i Tönnebro´s trevliga matsal, dukat bara för oss! Vi åker sista biten till Iggesunds Folkets Hus och föreställningen som börjar kl. 15:00. Efter knappa 3 timmar och när skrattmusklerna fått jobba ordentligt, vänder vi hemåt. Vi stannar för att fylla på energin, innan vi anländer till våra hemorter under kvällen.    
2 resor nästa avresa 27 januari 2024
Östen med Resten
Önske(h)jul med Gran Final Äntligen är Östen med Resten tillbaka på Iggesunds Folkets Hus för att fira in (h)julen… I festmatalsen på Folkets Hus dukas det upp med långbord för middagsservering när dessa musikaliska genier med hjälp av publiken tar oss igenom årtionde av musik med en touch av (h)jul. Maten som serveras under föreställningn har bara en touch av jul (ej julmat). Bussen lämnar Enköping och går via Uppsala och Tierp innan vi stannar för kaffe och smörgås i Tönnebro´s trevliga matsal, dukat bara för oss! Vi åker sista biten till Iggesunds Folkets Hus och föreställningen Önskejul som börjar kl. 15:00. Under ca 2 timmar underhåller gänget oss med musik och skojigheter, vi äter gott och sjunger med. Vi serveras en tvårätters middag och stämningen kommer vara på topp. Det vågar vi lova! Avesa: 2/12, 9/12 Pris: 1 395 kr I priset ingår: - Bussresa - Förmiddagskaffe och smörgås - Show inkl. 2-rätters middag inkl. kaffe   Påstigningsorter: Enköping , Gustav Adolfsplan kl. 10:00 Ramstalund , Macken kl. 10:30 Uppsala , Stationsgatan hpl E3, kl. 11:00 Björklinge , Rest. Familjen kl. 11:30 Tierp , Arvidsbo rastplats kl. 12:00        
2 resor nästa avresa 2 december
Trandansen
Tranorna - vårens främsta budbärare! Från korkekskogarna i Spanien till Hornborgasjön i Västergötland kommer varje år 10 000-tals tranor. Att på nära håll se dessa tranor utföra sin berömda parningsdans är en attraktion som lockar turister från hela Europa. Med på resan är Henrik Waldenström som bland annat ger oss ord till tranornas uppvisning. Henrik Waldenström är en erfaren fågel- och däggdjursguide med erfarenhet från resor till Alaska,  Afrika och Nordkalotten. Henrik är initiativtagaren till bildandet av Kungliga Nationalstadsparken i Stockholm och han är också Stockholms mest efterfrågade guide på fågel-, natur- och kulturvandringar. Henrik kommer inte bara att ge oss ord till tranornas uppvisning, utan även lyfta upp natur- och kulturlanskapet längs vägen. Vi startar resan tidig morgon och längs vägen stannar vi för kaffe och smörgås vid Närkes stolthet - fågelsjön Kvismaren.  Vid Hornborgarsjön besöks både naturum på oststidan och Trandansen på västsidan. Lunchen äter vi på trevliga Löwlings Atelje, som är både en restaurang och ett konstmuseum. Tid finns att besöka pågående utställning. Vi stannar även för middag i Örebro innan vi når hemorten på sen kväll. Det blir en lång dag fylld av natur, kunskap och trandans. Medtag kikare och kamera, ev. tubkikare samt varma kläder och bra skor.
1 resa 12 april 2024
Adventskonsert i Blå Hallen
Adventskonsert och Julbordskryssning Välkommen till den 29:e upplagan av adventskonserten i mäktiga Blå Hallen.  Adventskonserten är ett av landets största årligt återkommande konsertevenemang. Några av landets främsta körer medverkar i den unika Blå hallen - det blir stämningsfullt, högtidligt och lekfullt. Under tiden vi njuter av vacker sång och musik, har Cinderellas kockar förberett julbordet med Jansons Frestelse, prinskorvar, köttbullar, flera sorters sillar och lax samt hela dessertbordet med smarriga godsaker. Julbord är signerat Kocklandslaget - varmt välkommen! Medverkande: Stockholm Singers Helene Stureborgs Kammarkör Storkyrkans Kammarkör Dansare från Balettakademien Stockholm Concert Orchestra Orgel: Jonas Lundblad Koreografi: Adrienne Åbjörn   Solist: Henriikka Gröndahl Solist: Lars Johansson Brissman   Dirigent: Helene Stureborg Dirigent: Bo Aurehl (även programvärd)
1 resa 2 december
Dalslands Kanal med Värmland
Sveriges vackraste vattenväg Prins Eugen kallade Dalsland för "ett Sverige i miniatyr", ett landskap på sidan av allfartsvägarna men med ett skiftande landskap full av sjöar, slätter och naturreservat.  Akvedukten i Håverud är en av de stora sevärdheterna som vi beskådar när vi åker på Dalslands Kanal.
1 resa 13 augusti 2024
Idyll på Bjäre- & Kullahalvön
Skånes trädgårdar, kultur och natur Varsitt mäktigt naturreservat. Varsin anrik badort och storslagen utsikt över varandra. De charmiga halvöarna Kulla och Bjäre i nordvästra Skåne är mycket mer än Höganäs-krukor och tennisveckan. Följ med oss på en händelserik resa med allt från trädgårdar, vinprovning, god mat och storslagen natur. Skriv ut programmet till Bjäre- och Kullahalvön
1 resa 29 maj 2024
Hemma hos Lena A Linderholm
Färg, glädje & konst Välkomna hem till konstnären Lena Linderholm! En dag fylld av färger, kreativitet, inspiration och livsglädje. Vi börjar med ett "hemma-hos-besök" i Lenas stora hus och sin vackra trädgård i Strängnäs. Huset är ett byggnadsminne och efter upprustningen är huset ”världens vackraste”, säger Lena. Vi välkomnas in och Lena berättar historien om sitt hem och bjuder på ett glas rosé i köket. Vi åker sedan vidare och lunch dukas fram i Meg´s kök med dofter och smaker från Provence. Under kaffet får vi besök av Klasse Möllberg som underhåller. Klasse Möllberg har underhållit svenska folket i över ett halvsekel. Många har sett honom som reseledaren ”Mackan” i Lasse Åbergs kultförklarade komedi Sällskapsresan II – Snowroller. Men Klasse förknippas kanske mest med apan “Banarne” från tv-serien Trazan Apansson och Banarne, som han medverkade i tillsammans med Lasse Åberg. I kölvattnet av detta omåttligt populära barnprogram bildades 1980 musikgruppen Electric Banana Band, med hits som “Banankontakt” och “Min Piraja Maja”. Vi avslutar dagen med att besöka Lenas galleri, butik och lager i de Gula Industrihuset i Stallarholmen, här finns det möjlighet till shopping och Lena bjuder på en inspirerad guidning bland konst, textiler och keramik. I Gula Industrihuset finns även andra butiker bl.a secondhand och ett café.  
3 resor nästa avresa 10 april 2024
Sy & Hantverksfestivalen
Mässan för kreativa sinnen! Sy- & Hantverksfestivalen är Sveriges största mässa för dig som vill skapa själv. Med workshops, aktiviteter och massor av utställare skapas mässan för kreativa sinnen. Varje år arrangeras mässan i Stockholm både på våren och hösten.
1 resa 17 februari 2024
Hjälmare Kanal & Tidö Slott
Lunchkryssning med m/s Lagerbjelke Hjälmare kanal, Sveriges äldsta kanal byggdes 1623–1639 med syfte att underlätta transporten av järn, spannmål och virke mellan Bergslagen och Stockholm/Östersjön. Kanalen är totalt 13 kilometer lång, varav 8,5 kilometer är grävd kanal. Den har en total fallhöjd på 22 meter, genom nio handdrivna slussar fördelade på fem ställen. Vi färdas med båt genom kanalen från Gravudden vid Arbogaån till Notholmen i Hjälmaren och passerar alla nio slussar på vägen, som än idag öppnas för hand precis som för 400 år sedan. Ombord serveras en lagad god lunch samt kaffe och kaka. Stora Sundby är ett bebott slott än idag och är nu ett hem för familjen Klingspor som ägt slottet sedan 1888. År 1848 stod Sveriges vackraste slott färdigt och stoltserade med fyra stora torn symboliserande årstiderna, tolv mindre torn för månaderna, 52 rum för årets veckor och 365 fönster för kalenderns alla dagar.  I parken kan du bland annat se den gamla borgruinen, en välbevarad runsten, slottsträdgården och i anslutning det natursköna hjorthägnet. Efter guidningen njuter vi av kopp kaffe med bröd, innan vi far hemåt till våra resp hemorter.  
3 resor nästa avresa 7 maj 2024
Midnattssolens Land
Kiruna, Ishotellet, Inlandsbanan och mycket mer Lappland - ett storslaget landskap med vidunderliga naturscenerier. Vi mjukstartar med det kuperade vattenrika Höga Kusten, kör av till världsarvet Gammelstad kyrkby, tar ett skutt över polcirkeln, spanar efter renar utmed vägen och hamnar till slut i Kiruna. Ingen fullkomlig resa utan ett gruvbesök 540 meter under jorden och linbanan till Aurora Sky Station i Abisko. Jukkasjärvi har en särskild plats i våra hjärtan och det fantastiska arbetet med bygget av ishotellet som givetvis får ett besök. Strax bredvid ishotellet blir vi inbjudna till ett sameviste där vi går på rundtur, matar renar samt spisar lunch tillsammans med samerna i deras kåta. Vi byter färdsätt till tåg och kommer till Jokkmokk där vi har både silversmed och det berömda samemuseet samt inte att förglömma, Lappstan i Arvidsjaur och vårt sköna hotell i Vilhelmina.
1 resa 17 juli 2024
Wij Trädgårdar & Ockelbo Marknad
Sommarmarknad i Ockelbo Wij Trädgårdar är ett resmål för alla sinnen med visningsträdgårdar, försäljning av växter och livsmedel, trädgårdsartiklar och konsthantverk. Trädgårdsmästaren Lars Krantz som även är ansvarig för Rosendals Trädgård på Djurgården i Stockholm, tog sig an uppgiften att skapa ett unikt centrum för nordisk trädgårdskultur i Ockelbo. Det blev en succé! Wij Trädgårdar har blivit utsett till Sveriges vackraste park och tilldelad Stora Turismpriset. Vid ankomst får vi en visning tillsammans med en guide. Lunchen serveras i Trädgårdsköket och det kommer finnas tid att gå runt på egen hand. Under eftermiddagen besöker vi Ockelbo Sommarmarknad, här finns en traditionell marknad med ca 500 ”knallar”.
1 resa 28 juni 2024
Kaffe Fassett och Sidenväveriet
The Power of Pattern och årets Arbetslivsmuseum 2024 The Power of Pattern är en djupdykning i Fassetts konstnärliga vision. Verken som ställs ut kommer från konstnärer från hela världen, handplockade av Fassett själv, och visar vidden av hans inflytande. Utställningen fokuserar på den senare delen av Fassetts konstnärskap där han framför allt har arbetat med quiltning och utvecklat mönstrade tyger för ändamålet. Utställningen breder ut sig längs konsthallens golv, väggar och tak och omsluter besökaren med ett överflöd av färger, mönster och texturer. Inledningsvis ser vi en film och besöker sen Annes hus på nedre terrassen, där paret Kaffe Fassett och Brandon Mably fått fria tyglar, och inrett rummen precis så som de själva vill. Fassett är en av vår tids mest inflytelserika konstnärer inom samtida textilkonsthantverk. Fassetts karriär spänner över 50 år och hans oeuvre innefattar stickning, broderi, mosaik, kviltning, textildesign, måleri och teckning. Fassetts böcker och projekt har engagerat människor över hela världen.  Efter guidning på Millesgården fortsätter vi mot lunchen i gamla stan, innan nästa besök tar vid. K.A. Almgrens Sidenväveri och museum är norra Europas äldsta bevarade sidenväveri, beläget i närheten av Slussen på Södermalm. Väveriet grundades 1833 av sidenfabrikör Knut August Almgren och numera inhyst i lokaler uppförda 1862. Byggnaden är sedan 2020 kulturbyggnadsminnesmärkt. Tillsammans med en guide får vi höra historien om väveriet, se fabriksmiljön med sin maskinpark från 1800-talet och hur verksamheten fungerar idag. Sidenväveriet är utsett till årets Arbetslivsmuseum 2024, vilket är betyder mycket för museet och dess personal.
1 resa 26 januari 2024
Sigtuna och SigtunaStiftelsen
"Bränn alla mina brev" kärleksaffären på Sigtunastiftelsen under 1930-talet Sigtuna är inte bara Sveriges första stad och världens runstenstätaste plats, staden bär på en fantastisk historia där människor från hela världen har mötts i över tusen år. År 970 stod Erik Segersäll och pekade ut var Sigtuna stad skulle byggas. Den ursprungliga stadsplanen finns i stort sett bevarad och staden är ungefär lika stor nu som då. Följ med och strosa runt på den tusen år gamla gågatan medan vi lyssnar till guiden som berättar historien om just Sigtuna. Filmatiseringen av romanen Bränn alla mina brev av Alex Schulman är en verklighetsbaserad roman byggd kring historien om Alex mormor Karin Stolpe och författaren Olof Lagercrantz. Filmen skildrar hennes komplexa relation till maken Sven Stolpe och passionerade kärleksaffär med Olof Lagercrantz som inleds på Sigtunastiftelsen under 1930-talet och hur de val hon gör påverkar kommande generationer. I de ledande rollerna ser vi Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh. Sigtunastiftelsen är en plats för möten men också verksamhetsområden som kultur & bildning och forskning & utveckling. En underbar lunch serveras i dessa vackra lokaler, innan vi tillsammans med en guide får en specialvisning av de miljöer som finns på Sigtunastiftelsen. Här utspelade sig 1932 delar av historien och där också delar av filmen spelats in. Under visningen refereras naturligtvis till Bränn alla mina brev, men vi får också ta del av den litterära tradition som präglat Sigtunastiftelsen i nästan 100 år.
1 resa 22 april 2024
- Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top