Res och upplev Sverige

Från 48 arrangörer som vill visa dig Sverige

Populära Sverigeresor med Högbergs Bussresor AB

Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Shoppingbuss till Ullared
Vem vill inte shoppa på Gekås i Ullared? Följ med oss till ”shoppingmeckat” utanför Falkenberg, lyxa till med en natt på Ullaredshotellet, frukostbuffé och massor av mingel och umgänge med vänner. Hotellet ligger bara några meter från köpcentret Gekås.   Hur du tar dig dit? Du åker förstås bekvämt i en fin turistbuss med gott om plats för dig och ditt sällskap. Vi lämnar Uppsala kl. 07:00 och åker via Enköping och Västerås ner till Ullared. Vi stannar för möjlighet att äta lunch och sträcka på benen. Vi är framme ca 15:00 och checkar in gemensamt på hotellet. Gekås är öppet till kl. 22:00 - bara att ge sig iväg med kundvagnen!   Efter en härlig frukostbuffé fortsätter shoppingen. Gekås öppnar kl 07:00, bussen kommer att vara öppen för att lasta in varor från kl 11:00 – 12:00. Hemresa kl 13:30. Vi stannar för möjlighet till middag och kunna sträcka på benen. Vi beräknar att vara tillbaka i Uppsala ca 21:00
2 resor nästa avresa 5 april
Trädgårdsmässan
Trädgårdsmässan i Stockholm Välkommen till Nordens största trädgårdsmässa - den perfekta platsen för alla trädgårds-, växt- och odlingsentusiaster! Kom och inspireras, lär dig mer om odling och trädgård. Möt våra utställare och handla växter, lökar, knölar, fröer och mycket mer. Här har du möjlighet att skaffa allt för din trädgårdssäsong.
1 resa 22 mars
Trandansen
Tranorna - vårens främsta budbärare! Från korkekskogarna i Spanien till Hornborgasjön i Västergötland kommer varje år 10 000-tals tranor. Att på nära håll se dessa tranor utföra sin berömda parningsdans är en attraktion som lockar turister från hela Europa. Med på resan är Henrik Waldenström som bland annat ger oss ord till tranornas uppvisning. Henrik Waldenström är en erfaren fågel- och däggdjursguide med erfarenhet från resor till Alaska,  Afrika och Nordkalotten. Henrik är initiativtagaren till bildandet av Kungliga Nationalstadsparken i Stockholm och han är också Stockholms mest efterfrågade guide på fågel-, natur- och kulturvandringar. Henrik kommer inte bara att ge oss ord till tranornas uppvisning, utan även lyfta upp natur- och kulturlanskapet längs vägen. Vi startar resan tidig morgon och längs vägen stannar vi för kaffe och smörgås vid Närkes stolthet - fågelsjön Kvismaren.  Vid Hornborgarsjön besöks både naturum på oststidan och Trandansen på västsidan. Lunchen äter vi på trevliga Löwlings Atelje, som är både en restaurang och ett konstmuseum. Tid finns att besöka pågående utställning. Vi stannar även för middag i Örebro innan vi når hemorten på sen kväll. Det blir en lång dag fylld av natur, kunskap och trandans. Medtag kikare och kamera, ev. tubkikare samt varma kläder och bra skor.
1 resa 12 april
Dalslands Kanal med Värmland
Sveriges vackraste vattenväg Prins Eugen kallade Dalsland för "ett Sverige i miniatyr", ett landskap på sidan av allfartsvägarna men med ett skiftande landskap full av sjöar, slätter och naturreservat.  Akvedukten i Håverud är en av de stora sevärdheterna som vi beskådar när vi åker på Dalslands Kanal. Skriv ut programmet Dalsland
1 resa 13 augusti
Idyll på Bjäre- & Kullahalvön
Skånes trädgårdar, kultur och natur Varsitt mäktigt naturreservat. Varsin anrik badort och storslagen utsikt över varandra. De charmiga halvöarna Kulla och Bjäre i nordvästra Skåne är mycket mer än Höganäs-krukor och tennisveckan. Följ med oss på en händelserik resa med allt från trädgårdar, vinprovning, god mat och storslagen natur. Skriv ut programmet till Bjäre- och Kullahalvön
1 resa 29 maj
Hemma hos Lena A Linderholm
Färg, glädje & konst Välkomna hem till konstnären Lena Linderholm! En dag fylld av färger, kreativitet, inspiration och livsglädje. Vi börjar med ett "hemma-hos-besök" i Lenas stora hus och sin vackra trädgård i Strängnäs. Huset är ett byggnadsminne och efter upprustningen är huset ”världens vackraste”, säger Lena. Vi välkomnas in och Lena berättar historien om sitt hem och bjuder på ett glas rosé i köket. Vi åker sedan vidare och lunch dukas fram i Meg´s kök med dofter och smaker från Provence. Under kaffet får vi besök av Klasse Möllberg som underhåller. Klasse Möllberg har underhållit svenska folket i över ett halvsekel. Många har sett honom som reseledaren ”Mackan” i Lasse Åbergs kultförklarade komedi Sällskapsresan II – Snowroller. Men Klasse förknippas kanske mest med apan “Banarne” från tv-serien Trazan Apansson och Banarne, som han medverkade i tillsammans med Lasse Åberg. I kölvattnet av detta omåttligt populära barnprogram bildades 1980 musikgruppen Electric Banana Band, med hits som “Banankontakt” och “Min Piraja Maja”. Vi avslutar dagen med att besöka Lenas galleri, butik och lager i de Gula Industrihuset i Stallarholmen, här finns det möjlighet till shopping och Lena bjuder på en inspirerad guidning bland konst, textiler och keramik. I Gula Industrihuset finns även andra butiker bl.a secondhand och ett café.  
3 resor nästa avresa 10 april
Hjälmare Kanal & Tidö Slott
Lunchkryssning med m/s Lagerbjelke Hjälmare kanal, Sveriges äldsta kanal byggdes 1623–1639 med syfte att underlätta transporten av järn, spannmål och virke mellan Bergslagen och Stockholm/Östersjön. Kanalen är totalt 13 kilometer lång, varav 8,5 kilometer är grävd kanal. Den har en total fallhöjd på 22 meter, genom nio handdrivna slussar fördelade på fem ställen. Vi färdas med båt genom kanalen från Gravudden vid Arbogaån till Notholmen i Hjälmaren och passerar alla nio slussar på vägen, som än idag öppnas för hand precis som för 400 år sedan. Ombord serveras en lagad god lunch samt kaffe och kaka. Stora Sundby är ett bebott slott än idag och är nu ett hem för familjen Klingspor som ägt slottet sedan 1888. År 1848 stod Sveriges vackraste slott färdigt och stoltserade med fyra stora torn symboliserande årstiderna, tolv mindre torn för månaderna, 52 rum för årets veckor och 365 fönster för kalenderns alla dagar.  I parken kan du bland annat se den gamla borgruinen, en välbevarad runsten, slottsträdgården och i anslutning det natursköna hjorthägnet. Efter guidningen njuter vi av kopp kaffe med bröd, innan vi far hemåt till våra resp hemorter.  
3 resor nästa avresa 7 maj
Midnattssolens Land
Kiruna, Ishotellet, Inlandsbanan och mycket mer Lappland - ett storslaget landskap med vidunderliga naturscenerier. Vi mjukstartar med det kuperade vattenrika Höga Kusten, kör av till världsarvet Gammelstad kyrkby, tar ett skutt över polcirkeln, spanar efter renar utmed vägen och hamnar till slut i Kiruna. Ingen fullkomlig resa utan ett gruvbesök 540 meter under jorden och linbanan till Aurora Sky Station i Abisko. Jukkasjärvi har en särskild plats i våra hjärtan och det fantastiska arbetet med bygget av ishotellet som givetvis får ett besök. Strax bredvid ishotellet blir vi inbjudna till ett sameviste där vi går på rundtur, matar renar samt spisar lunch tillsammans med samerna i deras kåta. Vi byter färdsätt till tåg och kommer till Jokkmokk där vi har både silversmed och det berömda samemuseet samt inte att förglömma, Lappstan i Arvidsjaur och vårt sköna hotell i Vilhelmina.
1 resa 17 juli
Wij Trädgårdar & Ockelbo Marknad
Sommarmarknad i Ockelbo Wij Trädgårdar är ett resmål för alla sinnen med visningsträdgårdar, försäljning av växter och livsmedel, trädgårdsartiklar och konsthantverk. Trädgårdsmästaren Lars Krantz som även är ansvarig för Rosendals Trädgård på Djurgården i Stockholm, tog sig an uppgiften att skapa ett unikt centrum för nordisk trädgårdskultur i Ockelbo. Det blev en succé! Wij Trädgårdar har blivit utsett till Sveriges vackraste park och tilldelad Stora Turismpriset. Vid ankomst får vi en visning tillsammans med en guide. Lunchen serveras i Trädgårdsköket och det kommer finnas tid att gå runt på egen hand. Under eftermiddagen besöker vi Ockelbo Sommarmarknad, här finns en traditionell marknad med ca 500 ”knallar”.
1 resa 28 juni
Sigtuna och SigtunaStiftelsen
"Bränn alla mina brev" kärleksaffären på Sigtunastiftelsen under 1930-talet Sigtuna är inte bara Sveriges första stad och världens runstenstätaste plats, staden bär på en fantastisk historia där människor från hela världen har mötts i över tusen år. År 970 stod Erik Segersäll och pekade ut var Sigtuna stad skulle byggas. Den ursprungliga stadsplanen finns i stort sett bevarad och staden är ungefär lika stor nu som då. Följ med och strosa runt på den tusen år gamla gågatan medan vi lyssnar till guiden som berättar historien om just Sigtuna. Filmatiseringen av romanen Bränn alla mina brev av Alex Schulman är en verklighetsbaserad roman byggd kring historien om Alex mormor Karin Stolpe och författaren Olof Lagercrantz. Filmen skildrar hennes komplexa relation till maken Sven Stolpe och passionerade kärleksaffär med Olof Lagercrantz som inleds på Sigtunastiftelsen under 1930-talet och hur de val hon gör påverkar kommande generationer. I de ledande rollerna ser vi Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh. Sigtunastiftelsen är en plats för möten men också verksamhetsområden som kultur & bildning och forskning & utveckling. En underbar lunch serveras i dessa vackra lokaler, innan vi tillsammans med en guide får en specialvisning av de miljöer som finns på Sigtunastiftelsen. Här utspelade sig 1932 delar av historien och där också delar av filmen spelats in. Under visningen refereras naturligtvis till Bränn alla mina brev, men vi får också ta del av den litterära tradition som präglat Sigtunastiftelsen i nästan 100 år.
1 resa 22 april
Saltstänkta Bohuslän
En skärgårdsidyll med salta vindar och blankspolade klippor Bohuslän har besjungits av storheter som Evert Taube och Lasse Dahlquist. Skärgården är unik i sin skönhet med blankspolade klippor, grönska, genuina fiskelägen med färska räkor, blåmusslor och svällande segel. Vi bor tre nätter på mysiga Bohusgården. Härifrån gör vi våra intressanta och saltstänkta utflykter. Skriv ut programmet Bohuslän
1 resa 27 juli
Göta Kanal & Brunneby Musteri
Slussa från Berg till Borensberg Göta Kanal är en lång och oförglömlig upplevelse, kanalen har valts till årtusendets svenska byggnadsverk. Följ med på en dagstur och njut av vår svenska sommar! Under vår dagstur reser vi på en del av sträckan, från Borensberg till Berg via nio slussar och två akvedukter med fartyget m/s Wasa Lejon. Kaptenen guidar oss under färden. Förmiddagskaffe intar vi längs vår bussfärd på lämplig plats. Lunch serveras ombord. Alldeles utanför den charmiga lilla sjöstaden Borensberg, ligger Brunneby Musteri, här har man förädlat frukt och bär i mer än 80 år. Ett familjeföretag där lantbrukaren Carl-Gösta Kjellin lade grunden till verksamheten och idag drivs av nästa generation. Här mustas det äpplen så det står härliga till om höstarna och om somrarna pressas bland annat jordgubbar, svarta vinbär och hallon. Vi välkomnas med dryck och en presentation av musteriet, vi får sedan botanisera i Gårdsbutiken och kanske handla hem just vår favorit. I provsmakshörnan finns alltid mycket gott att provsmaka.  
2 resor nästa avresa 15 maj
Hemlig Resa 5 dagar
Kan man köpa grisen i säcken? Ja, det anser vi på Högbergs eftersom detta är ett resmål som vi gärna åker till privat. Det är inget ”vanligt” resmål som finns i vårt reseprogram eller har funnits. Är det resan som är viktigare än själva målet? På denna resa kan vi nog säga att det är både ock! Packa en resväska, ta fram din ID-handlingen och känn er välkomna på vår buss mot okänt resmål, ni kommer inte att ångra er! 
1 resa 7 augusti
Bornholm, Ven & Visingsö
Tre öar och Eva Rydberg på Sundspärlan En härlig resa med tre berömda öar: Från Ven i Öresund, känd från sången Flicka från Backafall, med astronomen Tycho Brahes slott och observatorium, via Bornholm med dess säregna natur, vita stränder, färggranna fiskelägen, unika rundkyrkor och Nordeuropas största borganläggning till Visingsö i Vättern med sitt Remmalag och Per Brahes Visingsborg. En resa som påminner om berömda verk och gärningar inom litteratur, musik, vetenskap och film. Skriv ut programmet Bornholm, Ven & Visingsö   Toppa din resa med ett kul besök på Friluftsteaern Sundspärlan! Vi har även möjlighet att återigen besöka Eva Rydberg på sin nya scen, frilufsteatern Sundspärlan. Den fantastiska teaterscenen har funnits ända sedan Sundspärlan grundades den 1 mars 1895. I samband med att familjen Sjöcrona skapade folkparken, byggde en danspaviljong, så byggdes även den utomhusscen som är grunden till den friluftsteater vi ser idag. Teaterscenen blev snabbt en populär mötesplats i Helsingborg för både underhållning och folksamling vid viktiga möten och tal. Här har artister som Frank Sinatra och Cliff Richard uppträtt. Även många svenska artister så som Lill-Babs, Owe Törnqvist, Towa Carlsson och Tore Skogman. Repliken "Fan skall vara teaterdirektör!" härstammar just från lustspelet Ett resande Teatersällskap , skriven av August Blanche 1848.  Eva Rydberg ser alltid till att hamna i gott sällskap. Runt sig har hon en munter ensemble med Ewa Roos och Hampus Nessvold i spetsen tillsammans med idel bekanta publikfavoriter från Fredriksdalsteatern: Birgitta Rydberg, Mia Poppe, Kalle Rydberg, Robert Rydberg och Fredrik Dolk. Och förstås dansare som sjunger ut och sätter allt i rörelse.
1 resa 31 juli
Höga kusten
Ett världsarv & båttur till Ulvön Höga Kusten är Sveriges högst belägna kustremsa, en attraktion i världsklass som placerades år 2000 på UNESCO:s lista över världsarv. Under vår resa besöker vi bland annat små fiskelägen, kapell, surströmmingens hemort - Ulvön för att nämna några av alla sevärdheterna. Vi får även uppleva en unik kustnatur som ständigt växlar mellan mjuka dalgångar och storslagen vildhet och har i alla tider lockat besökare med sin skönhet och dramatik. Skriv ut programmet Höga Kusten
1 resa 8 augusti
Vackra Värmland med Västanå Teater
Lars Lerin, Selma Lagerlöf, Gustaf Fröding & Berättarladan Värmland bjuder på skön natur, kultur och konst. Värmland är känt som skaldernas landskap och i Karlstad har flera av dem ver-kat, en av dem mest uppskattade är Gustaf Fröding. Vi får också njuta av Lars Lerins intressanta utställning på Sandgrund. Andra pärlor under resan är Selma Lagerlöfs älskade Mårbacka och vistelsen på trevliga Hotell Selma SPA. Skriv ut programmet Vackra Värmland
1 resa 22 augusti
Fjällresa till Stekenjokk
Vildmarksvägen och Konstvägen Sju Älvar Vildmarksvägen är en av Sveriges högst belägna vägar och går över Stekenjokkplatån mellan Lappland och Jämtland. I söder börjar vägen vid E45 i Strömsund och går vidare över fjällen till Vilhelmina. Hela Vildmarksvägen är ett oförglömligt fjälläventyr och sträckningen över Stekenjokk är ett av få ställen i Sverige där vägen går rakt igenom kalfjället och ger dig möjlighet att fjällvandra på hjul. Skriv ut programmet till Stekenjokk
1 resa 20 augusti
Fyra nationalparker
Strövtåg i storslagen natur Det här är en sensommarresa till några av våra finaste, men rätt okända, nationalparker i Dalarna och Härjedalen. Det blir lätta strövtåg i orörd fjällnatur, bedövande vacker gammelskog och myrmarker i höstfärger. Vi besöker också ett av Sveriges 15 världsarv, en rikt utsmyckad Hälsingegård. Du vandrar i mindre grupper med kunniga naturguider eller på egen hand. Du behöver inte ha någon vandringserfarenhet sedan tidigare. Reser, bor och äter gör vi tillsammans. Skriv ut programmet Fyra Nationalparker  
1 resa 28 augusti
Alvaret och Blå Jungfrun
Strövtåg, fåglar & orkidéer Följ med till några av Sveriges absolut finaste naturpärlor vilka är som allra bäst på försommaren med orkidéprakt och fågelsträck. Här gör vi strövtåg samt bor och äter riktigt vällagad mat på Gammalsbygården, en unik gammal lantgård från 1850-talet som hälsar oss med fina kalkstensbyggnader och fridfull miljö.  Skriv ut programmet Alvaret och Blå Jungfrun - naturresa med lite vandring  
1 resa 13 juni
Sommarteater i Gustavsberg
"Två Herrars Tjänare" av Carlo Goldoni en fartfylld komedi som lockar till skratt Efter förra årets succé med Utvandrarna slår Porslinsteatern upp dörrarna till en klassisk och storslagen komedi 2024. Det var många som inte hann se föreställningen då och mot slutet av spelperioden var föreställningarna helt slutsålda. Nu förlängs spelperioden till årets uppsättning och läktarna byggs ut, så att fler än någonsin kan ta del av Porslinsteaterns föreställning. Vad gör man som tjänare med två arbetsgivare som är helt ovetandes om varandra? Och när får tjänaren en bit mat egentligen? Hur skall alla kärleksintriger lösa sig? Beatrice letar efter sin Florindo, kommer de till sist att återförenas? Vem skall Clarice egentligen gifta sig med? “Två herrars tjänare” av Carlo Goldoni är en fartfylld komedi och klassiker som lockar till skratt, i en verison av Klas Abrahamsson som är en hyllad författare och dramatiker.  I år medverkar bl.a. några namnkunniga som exempelvis: Kristina Lindgren , Sanna Ekman och Lasse Karlsson - Alla med en gedigen erfarenhet av teater och bred underhållning. Den kompletta rollistan släpps i samband med ordinarie biljettsläppden 21 februari 2024. Förutom Porslinsteatern föreställning ingår ett besök i porslinsfabrikens nya lokaler där besökarna får ta del av tillverkningen av Gustavsbergs Porslin. Vi äter en tvårätters middag på restaurang Blå Blom och avslutar med teaterföreställningen i parken. Välkommen!
1 resa 27 juni
Bygdespel Höga Kusten
”Höga Kusten - Sanningar och skrönor på sågverkens tid” baserat på Tomas Ledins musik. Den 11 juli 2024 är det världspremiär i Lövvik, inte långt ifrån där Ångermanälven mynnar i en av Sveriges mest natursköna delar. Ett bygdespel fyllt till brädden av kärlek, drömmar och sånger av Tomas Ledin. ”Höga Kusten – Sanningar och skrönor på sågverkens tid” är bygdespelet Sverige behöver just nu. Ett musikaliskt glädjepiller om människor som förenas över gränser för att hitta varandra och sig själva. Dryga två timmar fyllda av hopp, lycka, några tårar, massor av skratt samt gamla och nya sånger av Tomas Ledin. Bygdespelet utspelar sig i början av förra århundradet. När männen och kvinnorna på sågverken i norr byggde ditt och mitt Sverige. Det var en tid fylld av förstulna kyssar bakom visthusbodarna, förhoppningar på dansbanor men också en tid av slit och uppoffringar. Skogbaroner på ena sidan, tjänstehjon, flottare och sågverksarbetare på andra.   ”Detta är en vacker saga säger Tomas Ledin. Men den föddes ur verkligheten. Min farfar blev bortauktionerad som liten pojk och växte sedan upp till att bli timmerman i trakten runt Lövvik för att möta kärleken och gå mot militärensgevärsmynningar i Ådalen 1931”   I bygdespelet möter den bortauktionerade Jonas den vackra Svea, dottern till traktens storbonde. Deras kärlek är förbjuden. Med orubblig tro på sig själva och den förenade kraften övervinner de dåtidens klyftor och girighet för att bygga ett gemensamt liv. Detta är en hoppfull föreställning för en tid som behöver den alltför väl. Kraften i kärlek och förening. På scen möter du välkända ansikten förenade med lokala sångare och skådespelare. Allt för att ge föreställningen äkthet och nerv. Regissör är Markus Virta, känd för bland annat musikalsuccén ”Så som i himmelen” på Oscarsteatern i Stockholm. Manus är skrivet av Pär Nymark och musiken står Tomas Ledin för.   Regi: Markus Virta Musik och sångtexter: Tomas Ledin Manus: Pär Nymark Ensemble: Morgan Alling, Sussie Eriksson, Tova Hollender, Stina Johansson, Victor Morell, Klas Wiljergård, Marta Parkman, Jens Nilsson, samt stor ensemble och orkester Producent: Bosse Andersson Produktionsbolag: 2Entertain, Vicky Nöjesproduktion och Live Nation Arena: Höga Kusten Friluftsteater, Lövvik 205, 872 94 Sandöverken  
1 resa 13 juli
Carl Larsson-Gården
Superkändsisarna Carl och Karin Larsson Ett av världens mest kända konstnärshem ligger i Sundborn. Carl Larsson-gården är en ikon inom svensk heminredning och familjeliv. Carl och Karins skapande under sent 1800-tal, tidigt 1900-tal, kom att spela stor roll för det som vi ser som typiskt svenskt idag. Paret ville verkligen visa upp vad de gjorde och hur det såg ut. Nu visas en dokumentärserie i SVT om konstnärsparet och deras hem Lilla Hyttnäs i Sundborn, utanför Falun. I serien får vi ta del av historien om Karin och Carls liv och deras betydelse för historien och för Sverige. I dokumentären deltar en rad konst- och kulturpersonligheter. Förutom Gert Wingårdh och Elsa Billgren syns bland andra även konstnären Lars Lerin, antikexperten Knut Knutson och matexperten Lotta Lundgren. Följ med oss på en dagsresa, hem till Karin och Carl Larsson och ta del av den unika konstnärsmiljö som finns på Lilla Hyttnäs, under den guidade turen i huset får vi veta mer om det världsberömda konstnärsparet och deras bullriga liv. På Carl Larsson-gården hittar du också en butik med noga utvald formgivning direkt från gården. Innan vi lämnar Sundborn äter vi lunch på Hyttstugan, den 26/4 äter vi lunch på Dalasalen i Falun.  
2 resor nästa avresa 24 april
Gotland & Medeltiden
Rosornas och ruinernas ö Denna vackra ö erbjuder sina besökare flera sevärdheter än något annat av Sveriges landskap. Gotland är ön med det milda och sköna klimatet och den omväxlande naturen. Visby, en historisk sevärdhet av hög klass och samtidigt en idyllisk småstad med pittoreska gränder. Hoburgsgubben som spejar över havet, Ingmar Bergmans Fårö samt ett par kyrkobesök finns förstås också med i programmet. Skriv ut programmet till Gotland
1 resa 6 juni
Opera på Skäret - Norma
Årets sommarföreställning av Vincenzo Bellini Här på Skäret kommer för första gången toner komponerade av Vincenzo Bellini att klinga. Med Bellinis Norma tar Opera på Skäret sig an ett gripande kvinnoporträtt med kopplingar som känns aktuella även i vår tid. Norma, som är sprungen ur den italienska bel canto-traditionen, är den mest spelade operan av Vincenzo Bellini. Ingen kan som Bellini, mästaren av vackra melodier, uttrycka känslor med sådan intensitet och skönhet. Norma är kanske just därför också en opera som bjuder på flera välkända örhängen, däribland Casta Diva, ett av Maria Callas stora paradnummer. Norma hade sin urpremiär år 1831 på Teatro alla Scala i Milano och har alltsedan dess funnits på de stora operahusens repertoar. I sommar spelas den alltså i ett av världens mest säregna operahus, ett före detta sågverk beläget vid stranden vid en vidsträckt sjö, numera världsberömt för sin akustik.   På ett före detta sågverk, vid stranden av en vidsträckt sjö, inryms ett av världens mest säregna operahus, världsberömt för sin akustik. Sommaren 2004 arrangerades här två operagalor och därmed föddes Opera på Skäret, Bergslagens egen sommaropera. Sedan dess har långt över 100 000 människor avnjutit operaföreställningar med internationella stjärnsolister, högklassiga orkestrar och körsång av Opera på Skärets egen operakör. Här har framför allt verk av stora italienska mästare som Verdi, Puccini, Rossini, Donizetti och Leoncavallo, men också Wagner och Mozart spelats. Idag, över tjugo år senare, är Opera på Skäret en internationellt etablerad arena för sommaropera.   Vi åker från Uppsala en lagom tidig morgon, stannar för fika och lunch innan vi når Kopparberg och den vackra platsen på Skäret. Föreställningen börjar 15:00 och är 3 timmar lång inklusive 45 minuters paus. Operahuset är inte isolerat, vid sval väderlek rekommenderas en tröja eller jacka.  På hemvägen serveras en matig smörgås och tilltugg samt dryck. Vi beräknas vara hemma igen ca 21-22:00, beroende på hemort.  
1 resa 4 augusti
Nynäs Slott & Skeppsta Hytta
Slottsvisning och glasblåsning Många familjer har kallat Nynäs ”sitt hem” genom tiderna. Du kanske har hört talas om Grip, Gyllenstierna, Hildebrand eller Bondeätten? Även om slottet inte haft några inneboende sedan 1980-talet bubblar ägorna av liv. På de olika våningarna kan du se hur åren skiftar, och hur trender och livsstilar förändras med dem. Som en sightseeing-tur genom århundradena. I möblerna, i tygerna, i konsten. Och så linneförrådet, förstås. Det som rymmer såväl dukar och servetter, som handdukar och sängkläder. Det som var fruarnas stora stolthet och som vårdats ömt i generationer. Håll utkik efter den Hildebrandska guldbröllopstavlan som David von Krafft målade 1713. Med sin imponerande storlek tillhör målningen landets största privatbeställda 1700-talsporträtt. Vid ankomst serveras förmiddagskaffe och smörgås, innan vi gör oss klara för en slottsvisning tillsammans med en guide. På området finns en Gårdsbutik med noggrant utvalda godsaker, hantverk, böcker och en mängd andra saker. Här finns även olika utställningar så går hand i hand med Nynäs slott och Naturreservatets verksamhet. Lunch serveras på Öster Malma, ett charmigt barockslott som efter 350 år fortfarande idag behållit sitt yttre och stora delar av sitt inre. Idag ägs slottet av Svenska Jägareförbundet. Skeppsta glashytta ligger naturskönt mellan Mariefred och Björnlunda. Här driver glaskonstnären Ebba von Wachenfeldt sin egen hytta med butik, kafé och galleri. I hyttan får vi uppleva kreativ glasblåsning på nära håll, här formger och blåser Ebba sitt bruks- och konstglas. Under en timme får vi ett intressant fördrag av Ebba själv. Innan vi rundar av eftermiddagen, serveras eftermiddagskaffe och de godaste bullarna.
1 resa 5 juli
Vårkonsert med Orphei Drängar
Vårkonsert i Universitetsaulan där Orphei Drängar bjuder på sång Orphei Drängar  anses som en av världens främsta manskörer. Genom att alltid eftersträva högsta möjliga kvalitet, samarbeta med de bästa solisterna, dirigenterna och orkestrarna, och regelbundet beställa nyskriven musik, vill OD gå i bräschen för manskörssångens utveckling i Sverige och i världen. OD erbjuder publiken musik med igenkänning såväl som nya bekantskaper. Ånyo spänner kören sin konstnärliga båge, denna gång tillsammans med två av Sveriges mest etablerade barock- och folkmusiker, Erik Rydvall och Kristine West.    Vi äter en smakrik buffélunch i Vasasalen, en vacker slottsmiljö som förgyller på sitt eget vis, vi kan sedan promenera nedför slottsbacken till Universitetsaulan, om vädret tillåter. Konserten börjar kl. 15:00.   Pris: 845 kr I priset ingår: Buffélunch och biljett till Vårkonserten med OD.   Vi ses vid Vasasalen kl. 13:00. Sen promenerar vi ner till Aulan i Universitetshuset, det finns också en buss som åker skytteltrafik för den som vill ha skjuts. Vi ses där!  
1 resa 20 april
E´de´det här vi kallar Kärlek
Lasse Holms publik- och kritikerrosad musikal till Stockholm  Kärleken är evig , Främling , Bra vibrationer , Eloise och Diggiloo Diggiley är bara några av de 26 schlagerhits som tillsammans bygger denna feel good musikal. Efter en publik- och kritikerrosad världspremiär i Malmö kommer nu succémusikalen äntligen till Stockholm!   Lasse Holm, Ingela ”Pling” Forsman, Monica Forsberg och Torgny Söderberg är personerna som är obesegrade i antal odödliga schlagerhits. Deras stora låtskatt växte fram under 80-talet och har för evigt satt sina spår i vår musikaliska folksjäl. Just den låtskatten är grunden i den nyskrivna Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek!   I musikalen förvaltas låtarna kärleksfullt av regissören Hans Marklund och tillsammans med ett kreativt team och en oslagbar ensemble så skrivs ny musikhistoria. Detta 40 år efter Carolas vinst i Melodifestivalen och låtarnas frammarsch i de svenska TV-apparaterna, radiokanalerna och i lurarna till din Walkman.   Handling Året är 1985. Melodifestivalen är på väg utför och tappar tittare. Sveriges Television gör då en storsatsning med den största talangtävlingen någonsin. Nu är den på väg till den lilla staden Målinge. På gatorna, i hemmen och i butikerna förbereder man för den stora showhändelsen som ska sätta Målinge på kartan. Mitt i förberedelserna anländer, för stadens invånare, en rad obekanta personer och den invanda småstadslunken sätts snabbt ur spel… Leta fram fjäderboan, glitterblåsan och schlagerslipsen och gör er redo för schlagermusikalen som kommer att sätta nya spår i våra hjärtan!    
2 resor nästa avresa 12 oktober
- Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top