Res och upplev Sverige

Från 47 arrangörer som vill visa dig Sverige

Populära Sverigeresor med Lönns Buss

Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Shoppingresa till Ullared
Få ett trevligt avbrott i vardagen genom att följa med oss på en av våra resor till Skandinaviens största varuhus Gekås i Ullared. Shoppingglädje, fynd och överträffande förväntningar! Gekås erbjuder makalöst lönsam shopping - där allt finns att tillgå. Här hittar du hela 100 000 olika produkter med alltifrån leksaker till hygienartiklar, blommor, elektronikprylar, lampor, mattor, kläder, babyartiklar, heminredning, livsmedel, böcker, verktyg till sport, fritid och mycket mer. Res smidig och shoppa loss. Vi bor bekvämt på Gekås Hotell med endast 3 minuters gång till varuhuset. 
4 resor nästa avresa 7 april 2024
Jokkmokks Vintermarknad
Jokkmokks Vintermarknad 2024 En fantastisk upplevelse i kyla, snö och ett myllrande folkliv. Allt sedan 1605 har denna unika marknad gått av stapeln varje år första helgen i februari.  
1 resa 2 februari 2024
Öland och Rejmyre Glasbruk
Öland och Rejmyre Glasbruk Solen och Vindarnas Ö
1 resa 17 juni 2024
Värmland
Värmland  Landskap fyllt av saga, sägen, konst och kultur. På denna resa får ni bekanta er med konstnärsfamiljen Sahlström, Rackstadskolonin, Elma Lagerlöf, Lars Lerin och Gustaf Frödling  
1 resa 6 augusti 2024
Lofoten
Lofoten - Kiruna med bösk på Ishotellet Vidunderligt vacka vyer Utanför Norges västkust på andra sidan Vestfjorden ligger Lofoten, ett dramatiskt och fantastiskt havs- och fjordlandskap med otroliga naturkontraster.
1 resa 8 juli 2024
Lazarus - En musikal av David Bowie
Lazarus - En musikal av David Bowie David Bowies sista gåva till fansen – musikalen ”Lazarus” sätts för första gången upp i Sverige Parallellt med sitt sista album skapade David Bowie sin första och enda musikal – ”Lazarus”. Musikalen var Bowies dröm och egna initiativ där han hade full konstnärlig kontroll. Nu sätts ”Lazarus” för första gången upp i Sverige med Linus Wahlgren, Tove Styrke, Simon J Berger, Björn Bengtsson, Christopher Wollter, Lisa Larsson m.fl. i rollerna – i regi av Stefan Larsson, en av Dramatens mest anlitade regissörer som nått stora framgångar med uppsättningar som Ibsens Vildanden, Fanny och Alexander och Scener ur ett äktenskap. ”Lazarus” blev David Bowies sista gåva till fansen. Heroes, Changes, Life on Mars, All the Young Dudes och många fler av David Bowies odödliga klassiker förenas med låtar som han skrev speciellt för musikalen – däribland titellåten ”Lazarus” som David Bowie även valde att ta med på vad som kom att bli hans avskedsalbum Blackstar. Musikalen ”Lazarus” är inspirerad av romanen The Man Who Fell to Earth som filmatiserades 1976 med David Bowie i huvudrollen som Thomas Newton. ”Lazarus” tar vid 40 år efter att Newton landat på jorden i sökandet efter vatten till sin torrlagda planet. Han är fortfarande strandsatt här – dränkt i gin, jagad av gamla kärlekssorger och kan varken åldras eller dö. Precis som i filmen har musikalen ingen linjär handling. Det är ett poetiskt, musikaliskt och sceniskt konstverk. Med den första svenska uppsättningen av ”Lazarus” erbjuds publiken en unik och annorlunda upplevelse. ”Lazarus” är allt annat än en traditionell musikal, precis som David Bowie var allt annat än en traditionell artist. Musikalen ”Lazarus”, av David Bowie och dramatikern Enda Walsh, hade världspremiär vintern 2015 på New York Theatre Workshop. David Bowie var med på premiären – upprymd och stolt mottog han stående ovationer. Han talade om att skriva ytterligare en musikal, men detta skulle bli hans sista offentliga framträdande. Drygt en månad senare lämnade han jordelivet.
2 resor nästa avresa 24 februari 2024
Mamma Mia The Party
Välkommen till Stockholm och Tyrol Mamma Mia! The Party kommer hem där allt började – endast på Tyrol i Stockholm 2024. Efter världspremiären i Stockholm 2016 har Mamma Mia! The Party dragit fulla tavernor både i London och Göteborg. Över en miljon gäster senare kommer partyt till Tyrol igen. Läs mer om resan, https://mammamiatheparty.se/stockholm/mat-dryck/
2 resor nästa avresa 24 februari 2024
Kryssning Tromsö-Trondheim med Havila Pollux
Kiruna och Havila Pollux från Tromsö till Trondheim Nya kryssningsbåten Havila Pollux – alternativ till Hurtigruten Med några av de miljövänligaste fartygen i världen seglar Havila Kystruten längs med norska kusten. Följ med oss och MS Havila Pollux på en kryssning mellan Tromsö & Trondheim Sedan år 2021 trafikerar rederierna Havila Kystruten sträckan mellan Bergen-Kirkenes. Den största skillnaden mellan Hurtigruten och Havila är att det sistnämnda rederiet har batteridrivna fartyg för en utsläppsfri och tystgående resa genom fjordarnas rogivande miljö. Havilas hytter är stora och moderna, och maten är gudomlig. Läs mer om båten här: Havila Pollux
1 resa 3 augusti 2024
Gotland
Vårt Vackra Gotland Raukar, grottor och kultur - ön som kan upplevas om och om igen! Här finns det mycket att se och göra. Spännande historia, rikt kulturarv, fantastisk natur och många soltimmar.  
1 resa 1 augusti 2024
Skottland
Skottland Välkommen att följa med på en resa i säckpipans, kiltens och Whiskyns  land Skottland. Vi gör en rundtur från väst till öst där vi får uppleva vacker natur, spännande historia och härliga människor. Under våra dagar i Alba, som landet kallas på skotsk gaeliska, beser vi slott, vackra byar, whisky destillerier och inte minst landets stolta huvudstad Edinburgh. Vi gör en båttur på sjön Loch Ness och med lite tur kanske vi får se det berömda sjöodjuret Nessie som gäckat såväl skottar som besökare under många hundra år.
1 resa 10 maj 2024
Göta Kanal
Göta Kanal – Linköping – Visingsö – Rejmyre Glasbruk Upplev den vackra kanalen, Linköping, Visingsö och Rejmyre Glasbruk Den berömda Göta Kanal är en vacker upplevelse med sina slussar och underbara miljöer. På denna resa hinner vi också besöka Visingsö och få en visning av Rejmyre Glasbruk.
2 resor nästa avresa 26 juni 2024
Sy- & Hantverksfestivalen i Stockholm
Sy- & Hantverksfestivalen i Stockholm Varmt välkommen till gemenskapen! Sy- & Hantverksfestivalen är Sveriges största mässa för sömnad, handarbete, smyckestillverkning och eget skapande. På mässorna kan du handla allt du behöver för din hobby. Mässhallen är full av färg, material, inspiration och kunniga utställare. Många av våra besökare ser mässan som en av årets höjdpunkter, där man under tre dagar får träffa andra personer som delar ett gemensamt intresse; handarbete i alla dess former. Det är också en väldigt familjär och trevlig stämning som väntar besökarna. Träffa likasinnade, hitta mönster och material som annars kanske kan vara svåra att få tag på. Läs mer om mässan här:  Hem - Stockholm - Sy- & Hantverksfestivalen (syfestivalen.se)
1 resa 17 februari 2024
Båtmässa Allt för Sjön
Nu hissar vi segel för 2024! Allt för sjön firar 102 år med att välkomna besökare till en båtmässa fylld med aktiviteter, nya båtar och en helt ny tillbehörshall i hall B. Allt För Sjön är den mässa som i mars varje år inviger båtsäsongen. Under hela 10 dagar har besökarna historiskt fått möjlighet att träffa experter, klämma och känna på de nyaste produkterna i branschen och planera inför kommande och framtida säsonger på sjö och hav.  
1 resa 9 mars 2024
Trädgårdsmässan
Nordiska Trädgårdsmässan Trädgårdsmässan, Nordiska Trädgårdar, är den största och populäraste trädgårdsmässan i Norden. Här finns omkring 350-400 utställare, inspirationsutställningar och seminarier med experter, trädgårdsprofiler och inspiratörer. Som besökare kan du handla allt till trädgården, balkongen, kolonilotten och utemiljön och få med dig hem den rådgivning du behöver.  Läs mer om mässan här:  Om Trädgårdsmässan (nordiskatradgardar.se)
2 resor nästa avresa 22 mars 2024
Prag - Budapest - Wien
Prag - Budapest - Wien 1000-årig historia, storslagna byggnadsverk och spännande kulturupplevelser
1 resa 25 augusti 2024
Änglagård
ÄNGLAGÅRD MUSIKALEN Hyllade filmklassikern blir musikal! Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga ,  band.   I  Änglagård  återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared  –  i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen ,  som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen  Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen  Änglagård – tredje gången   gillt  från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg. Läs mer om de medverkande och det kreativa teamet  här. Höstens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång!
1 resa 27 april 2024
Änglagård
ÄNGLAGÅRD MUSIKALEN Hyllade filmklassikern blir musikal! Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga ,  band.   I  Änglagård  återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared  –  i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen ,  som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen  Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen  Änglagård – tredje gången   gillt  från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg. Läs mer om de medverkande och det kreativa teamet  här. Höstens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång!
1 resa 9 december
- Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top