Res och upplev Sverige

Från 47 arrangörer som vill visa dig Sverige

Populära Sverigeresor med Resekompaniet Eskilstuna AB

Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Hjalmarrevyn
”Mot ljusare tider” ska vara en hoppfull, glad och rolig föreställning. När omvärlden ser ut som den gör med allt elände vi dagligen drabbas av kommer revyn att kännas som en go och varm kram när vi som bäst behöver den. Om skrattet har en läkande effekt kommer ni att åka hem friska, starka och nöjda! I ensemblen tillsammans med Peter Flack ser vi Marie Kühler, Peter Kjellström, Amanda Flack, Åsa Bergfalk, Stephan Berg, Edvin Bergfalk och Christer Linder. Läs hela programmet här.
1 resa 25 februari 2024
Mamma mia! The party
MAMMA MIA! THE PARTY kommer äntligen tillbaka till Stockholm. Efter världspremiären i Stockholm 2016 har Mamma Mia! The Party dragit fulla tavernor både i London och Göteborg. Över en miljon gäster senare kommer partyt till Tyrol igen. Kliv in genom dörrarna och du har magiskt förflyttats till den grekiska paradisön Skopelos och Nikos taverna. Här väntar en härlig helkväll som inkluderar allt från välkomstouzo till en läcker fyrarätters medelhavsmeny, sång, dans, våghalsiga luftfärder, dansanta servitörer och självklart ABBAs låtar och en fest som aldrig verkar vilja ta slut. Opa! Läs hela programmet här. För denna resa tillämpas särskilda resevillkor, du hittar dom här.
1 resa 2 mars 2024
Arbetets museum samt Löfstad slott
Arbetets Museum är ett ovanligt museum där man inte samlar på föremål utan på personers minnen och historier. Om dessa berättas i ord och bild. Utställningarna handlar om arbete och vardagsliv, industrisamhällets kulturarv och det mångkulturella samhället. Löfstads slott har en omfattande konstsamling. Här finns över 400 konstverk, såväl målningar som tapeter, av vilka några är från 1600-talet. Den sista ägarinnan till slottet var grevinnan Emilie Hedvig Sophie Piper. Hon växte upp på slottet och utvecklade där sina intressen för måleri, teckning och fotografering. 1926 dog Emilie Piper och testamenterade då slottet till Svenska Riddarhuset och Östergötlands länsmuseum som 1942 öppnade slottet för allmänheten.  Läs hela programmet här.
1 resa 14 mars 2024
Grönsöö slott och Härkeberga kyrka
Strax väster om Stockholm finns en vildmark i det orörda och leende Mälarlandskapet. Där högt på sin kulle, djärvt utskjutet mellan glittrande Mälarfjärdar ligger Grönsöö slott och slottspark, ett minnesmärke från tidig svensk stormaktstid och unik sammanhållen kulturmiljö. Idag är det familjen von Ehrenheims hem. Hemmet som representerar svensk historia och konsthantverkstradition genom tre sekel. Se hela programmet här.
1 resa 7 maj 2024
Moas Torp i Sorunda och Arbottna herrgård
Moas torp Johannesdal är en av vårt lands mest besökta författarbostäder. Hit flyttade Moa 1910, hon var 19 år och väntade sitt första barn med Karl Johansson. Sex år senare hade hon fött fem söner. Moa kom att stanna resten av sitt liv på Johannesdal, naturen, avskildheten, minnena blev starka rötter. Här fick hon inspiration att skriva sina böcker. Det var också på Johannesdal som Moas make under elva år, Harry Martinson, utvecklade sitt författarskap och under 30-talet blev torpet mötesplats för många av de unga författarna. Johannesdal står än idag kvar som Moa lämnade det vid sin död 1964. Det ligger mycket naturskönt på gränsen mellan Ösmo och Sorunda, ett par mil från Nynäshamn. Läs hela programmet här.
1 resa 12 juni 2024
Tumba bruksmuseum och Sturehovs slott med Afternoon Tea
De första banksedlarna i världen gavs ut i Sverige redan på 1660-talet då mynt ersattes av banksedlar som gavs ut av den privata banken Stockholms Banco. Men falska sedlar cirkulerade och ”Riksens Ständers Bank”, numera Riksbanken, bestämde att man skulle starta tillverkning av eget sedelpapper. Vid Tumba å, i Botkyrka socken, fanns en lämplig plats och år 1755 startar ett svenskt pappersbruk för sedelpapper. Vi blir guidade genom utställningen ”Sedlarnas historia” och får berättat om den svenska sedelhistorien, från världens första banksedlar fram till dagens sedlar. Vi får veta hur de ändrat form och färg i takt med att tryckeritekniken och säkerhetsdetaljerna utvecklats.   Sturehovs Slott stod klart 1781 och har betecknats som en av landets vackraste byggnader i den gustavianska stilen. Själva slottet är i två våningar med brutet tak. Huvudbyggnaden flankeras av två flyglar som är omkring hundra år äldre. Slottet inreddes med hjälp av tidens skickligaste konsthantverkare och här finns landets största samling av Mariebergskakelugnar. Mariebergsfabriken blev berömd för sin höga kvalitet, de många färgerna och den klara glasyren. Slottets samling av kakelugnar är unik. Sturehov hette ursprungligen Averhulta men Sturesläkten, som ägde byn under 1500- och 1600-talen, ändrade då namnet. 1899 köper Stockholms stad Sturehovs slott och på 50-talet renoveras det för att användas för representation, 2010 renoveras det åter då Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel har sin bröllopslunch här dagen före bröllopet. Läs hela programmet här.
1 resa 25 april 2024
Gekås, Ullared
Gekås Ullared är mer än ett varuhus. Följ med oss till Sveriges största utflyktsmål och ett härligt shoppingparadis för alla som gillar att handla fyndsmart. Förgyll upplevelsen med en god nattsömn på det intilliggande hotellet, innan shoppingen kan fortsätta nästkommande dag. Läs hela programmet här. För denna resa tillämpas särskilda resevillkor, du hittar dom här.
1 resa 27 april 2024
Musikalen Änglagård
För över 30 år sedan kom Colin Nutleys film Änglagård, och nu äntligen blir filmklassikern musikal på Oscarsteatern. I huvudrollerna hittar vi Tommy Körberg, Helene Sjöholm, Fredrik Lycke, Tuva B Larsen samt Lindy Larsson. Ett dödsbesked blir startskottet för Fannys jakt efter sina rötter. Hon lämnar sitt nattklubbsliv i Berlin tillsammans med sin följeslagare Zac, och dom beger sig till den lilla byn Yxared. En kulturkrock väntar när dom anländer, många känslor och hemligheter bubblar upp till ytan. I byn skapas nya relationer och nya livslånga band bildas. Höstens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång. Läs hela programmet här.
1 resa 28 april 2024
Trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar
Välkommen till Nordens största trädgårdsmässa – den perfekta platsen för alla trädgårds- växt- och odlingsentusiaster! Träffa utställare, rådgivare och profiler inom trädgårdsvärlden och inspireras av utställningar, seminarier och aktiviteter där du som besökare får lära dig av experter. En trädgårdsmässa fylld med härliga växter, kreativa designidéer, de senaste trädgårdsmaskinerna, läckra trädgårdsprylar och smarta odlingslösningar. Se hela programmet här.
2 resor nästa avresa 16 februari 2024
Stjärnjul
Stjärnjul är en årligt återkommande julkonsert som arrangeras och produceras i ideell regi av körerna The EntertainMen och Rönninge Show Chorus. Upplev en oförglömlig julshow med fantastiska gästartister, 200 körsångare samt stor orkester under ledning av Johan Landqvist! I en glittrande, värmande julshow som bäddar in dig i en stämning som räcker över hela julen. Konserten Stjärnjul gjorde entré i Filadelfiakyrkan redan 1993 och är därmed Stockholms mest långlevade jultraditioner. Efter några år på andra scener är Stjärnjul äntligen tillbaka på Filadelfia 2023. Välkommen till en fantastisk konsert! Läs hela programmet här.
1 resa 16 december
- Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top