Res och upplev Sverige

Från 47 arrangörer som vill visa dig Sverige

Populära Sverigeresor med Rosa Bussarna

Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Rosa Bussarna - och han som aldrig slutade leka!
Den här boken handlar om Rosa Bussarna och Anders Eriksson, en man som aldrig tog klivet in i ekorrhjulet utan gick sin egna väg.  Boken riktar sig till läsare som rest med rosa bussarna, för de som alltid drömt om att resa med oss och för de som helt enkelt bara vill läsa en rolig bok fylld med massa historier, tänkvärda citat och bilder. Boken har hård pärm och innehåller ca 250 sidor. ”Rosa Bussarna och han som aldrig slutade leka”. År 1969 köpte Anders Eriksson sin första Scania buss och körde den från Sundsvall, hela vägen ner till Indien och tillbaka.Det blev starten för Anders reseföretag Rosa Bussarna. Men allt började förstås långt innan första Indienresan. Att Anders var en sann entreprenör kunde man se redan när han var liten. Han växte upp i Ånge, där hans föräldrar drev Stora Hotellet. Anders hittade på massor med bus på hotellet och runt omkring i byn, både på egen hand och tillsammans med kompisar. Hans uppfinningsrikedom och leklust följde honom sedan när han gjorde lumpen på Älvsnabben, när han gick på restaurangskolan i Sandviken och under åren då han jobbade i restaurangbranschen. Ett halvt sekel har passerat sedan han köpte sin första buss och i mer än 50 år har Anders Eriksson tagit resenärer till jordens alla hörn. Det har blivit många rosa bussar och lastbilar genom åren. Resorna har varit många och äventyren har avlöst varandra. Det här är en samling av Anders alla historier, och dessutom delar chaufförer och reseledare med sig av händelser de varit med om.  Tack vare alla dessa upplevelser har Anders byggt upp sitt livsverk  Rosa Bussarna och hjälpt otaliga människor att skapa minnen för livet.  Packa väskorna, leta fram passet, it’s time to take a trip down memory lane…. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Viktigt! I boken finns ett numrerat bokmärke. Spara det för framtida utlottningar av olika vinster. Dessutom har vi lagt in presentkort till ett värde av 80 000 kronor i valörer mellan 1 000-10 000 kronor i böckerna.  Boken kostar 279 kronor + porto 64 kronor. Anders signerar den gärna åt dig, skriv det i så fall i kommentarsfältet när du beställer boken. Kanske blir det årets julklapp som du kan ge bort till dina nära och kära. Du kan beställa flera böcker genom att boka boken flera gånger på websidan.  
1 resa 3 december
Sverige till Grekland (ny rutt 2023)
Äventyrlig bussresa genom Östeuropa till Grekland På grund av rådande omständigheter gör vi om vår resa genom Östeuropa och kör en alternativ rutt. Följ med på en annorlunda men spännande sommarresa genom Östeuropa. Många platser är samma som ursprungliga resan. Vi erbjuder en äventyrlig bussresa genom Östeuropa där vi upplever det bästa och det mesta av de gamla öststatsländerna. Vi upplever lokal historia, njuter av statyer och blandar betong med storslagen natur , gamla slott och borgar , vinprovningar och sköna besök på olika stränder. Buss från Stockholm till Nynäshamn och färja till Polen till Gdansk. Resan fortsätter till Warszawa på vår väg söderut.  Sommarresan genom Europa fortsätter till Slovakien där vi får chansen att vandra i Tatrabergen, sedan fortsätter turen till Ungern där vi kanske provar på desertvinet Tokaj. Resan fortsätter in i Rumänien via Draculas födelseort till Ceausescus palats i Bukarest. Vidare åker vi till Svarta Havet i Bulgarien för några välbehövliga dagar med sol och bad. Turen tar oss inåt landet till huvudstaden Sofia innan resan avslutas i Grekland varifrån vi flyger hem till Sverige igen.  Boka en plats på sommarens spännande Östeuroparesa!
1 resa 14 juni 2024
Sweden Rock Festival
Sweden Rock Festival! -Åk med Rosa Bussarnas  För fjortonde gången  åker Rosa Bussarna till Sweden Rock Festival! Så packa tandborsten, ladda upp för fest och häng med oss när vi kör ner till Sölvesborg på en festivalresa som går helt i rockens tecken. Även i år kör vi bussar från Stockholm och från Göteborg/Uddevalla redan på tisdagen den 5 juni. OBS! begränsat antal platser. Middag ingår på tisdag kväll. Vi kör även bussar på onsdagen den 6 juni från både Stockholm och Göteborg. Sweden Rock Festival 2024 pågår mellan 5e juni till 8e juni och du kan läsa mer HÄR  Har du köpt egen festivalbiljett, eller bara vill vara med någon/några av dagarna kan du fortfarande åka med oss. Hör av dig till oss på eddie@rosabussarna.com alt 070-231 83 81 så drar vi av en del av kostanden för vad vi betalar för 4-dagarsbiljetten. Sweden Rock 2024 Artister som Def Leppard, KISS, Metallica,  & Yngwie Malmsteen har tidigare förgyllt festivalen, nu får du se fram emot årets upplaga.  Trycket på biljetter är högt, som du kanske kan gissa efter pandemi och annat otippat, så gör dig själv och dina polare en stor tjänst. Boka biljetter och se till så ni har plats på våra rutter, med boende och mat. Sweden Rock Festivalen grundades av Ingolf Persson i Olofström, Norje, 1992 i dess nuvarande form.  Boka och säkra era platser!  Band klara 2024: JUDAS PRIEST, ALICE COOPER, PARKWAY DRIVE, AVANTASIA, BRUCE DICKINSON, ELECTRIC CALLBOY  
4 resor nästa avresa 4 juni 2024
Snöskotersafari i arktiska Sverige
Välkommen till en episk expedition på snöskoter runt hjärtat av nordligaste Sverige. Under tre dagar kommer vi att färdas 200 km eller mer, korsa norra polcirkeln, äta god mat i gott sällskap, förhoppningsvis få uppleva norrsken och njuta av dagliga bastustunder.  Priset är baserat på att två personer delar på en skoter. Vill du köra en egen skoter hela tiden bockar du i det när du bokar resan. Pristillägget är 2000 kr för hela vistelsen.
1 resa 14 mars 2024
Färöarna och Island
Följ med på ett storslaget äventyr som tar dig från Sverige, via Danmark till Färöarna. Vi rullar framåt i rosa bussar genom Norden och vi får upptäcka Färöarnas huvudstad  Tórshavn  där vi kan strosa omkring i det gamla tingområdet  Tinganes  eller göra en utflykt till  Kirkjuböur. Vår resa fortsätter till  Vestmanna  där vi tar en båttur för att imponeras av den vackra kustlinjen, de massiva klipporna och det rika fågellivet. Vi har även tid att utforska andra delar av Färöarna som exempelvis vackra  Gjógv. På väg till  Eidi  passerar vi även klippformationerna  Risin och Kellingin  (jätten och kärringen) innan vi går ombord på Norröna-färjan och fortsätter vår resa till Island. Island, Färöarna, Reykjavik Sommarresan till Island börjar i  Seyðisfjörður  där färjan lägger till. Därifrån åker vi till  Húsavík  där vi kan passa på att rida eller åka på valsafari. Äventyret fortsätter via  Akureyri  mot Reykjavik och på vägen stannar vi en natt på höglandet där vi njuter av de öde vidderna och bad i en varm naturlig källa. Innan vi når den isländska huvudstaden passar vi också på att besöka Golden Circle med dess sevärdheter  Gullfoss, Geysir och Thingvellir.  När vi åker vidare passerar vi vattenfall och vackra naturformationer som exempelvis  glaciärsjön Jökulsárlón  innan vi avrundar vårt isländska äventyr i Reykjavik kan vi antingen njuta av staden och dess stora utbud av kultur och restauranger eller åka till Blå lagunen och bada. Vi tar sedan flyget tillbaka via Danmark och vidare hem till Sverige. 
1 resa 28 juni 2024
Island och Färöarna
Följ med på ett storslaget äventyr som tar dig från Island via Färöarna och Danmark till Sverige. Island, Färöarna, Reykjavik Sommarresan till Island börja i huvudstaden Reykjavik och vi kommer besöka Golden Circle och dess sevärdheter Gullfoss, Geysir och Thingvellir. När vi åker vidare passerar vi vattenfall och vackra naturformationer som exempelvis glaciärsjön Jökulsarlon innan vi når Husavik där man kan passa på att åka på valsafari. Äventyret fortsätter till Akureyri innan vi vänder mot Seydisfjördur för att borda färjan som tar oss till Färöarna. I Färöarnas huvudstad Torshavn där vi kan strosa omkring i det gamla tingområdet Tinganes eller göra en utflykt till Kirkjuböur. Vår resa fortsätter till Vestmanna där vi tar en båttur för att imponoeras av den vackra kustlinjen, de massiva klipporna och det rika fågellivet. Vi har även tid att utforska andra delar av Färöarna som exempelvis vackra Gjogv. På väg till Eidi passerar vi även kliippformationeerna Risin och Kellingin (jätten och kärringen) innan vi går ombord på Norröna-färjan och fortsätter till Danmark och vidare avslutningsvis till Sverige.
1 resa 15 juli 2024
Vandringsresa till Kebnekaise
Vandringsresa till Lappland – bestiga Kebnekaise och mycket mer!   Utmana dig i sommar och följ med på en resa till norra Sverige där vi gemensamt bestiger landets högsta berg Kebnekaise. Äventyret börjar med rosa buss från Stockholm till Höga kusten, därifrån tar vi oss vidare till Nikkaluokta via Gällivare och ett besök hos samerna. Vi kommer sedan att bo på Kebnekaise fjällstation under tre dygn. Där har du möjlighet att försöka bestiga Kebnekaise och även testa andra vandringsleder i närheten. Vandringsresan fortsätter med vår rosa buss när vi går tillbaka till Nikkaluokta, för att sedan åka till Pite havsbad för ett par dagars sol och bad. Sommarresan avslutas med ett återbesök vid Höga kusten innan vi rullar vidare mot vår slutdestination Stockholm.
1 resa 16 juli 2024
- Alla gruppresor i Sverige samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top